Results 1 to 4 of 4

Thread: Composer keeps deleting symlinks in web/files

  1. #1
    New user
    Join Date
    10-31-11.
    Posts
    28

    Default Composer keeps deleting symlinks in web/files

    I'm running 4.4.35.

    Updating the SW with composer always seems to delete the symlinks I have in web/files directory.

    Maybe I'm setting it up wrong.... This is what I have:

    Directory: web/files
    Directory: files/dir1
    Directory: files/dir2

    Inside web/files, there are symlinks to files/dir1 and files/dir2. Whenever I run composer, these symlinks disappear.

    Easy enough to fix.... but the fact it keeps happening makes me think I have misunderstood how this should be set up.

  2. #2
    New user
    Join Date
    10-31-11.
    Posts
    28

    Default

    Okay.... I think I may have figured it out myself.

    It looks like one has to go into the file manager and mark directories as "Public". Otherwise, contao manager deletes any symlinks to them in web/files.

    Have I got that right?

  3. #3
    User Spooky's Avatar
    Join Date
    01-03-13.
    Posts
    336

    Default

    Yes, you should not create any symlinks yourself (at least not for files or other system directories used by Contao). Contao will generate the symlinks for you (provided you have folders within files that are supposed to be public).

  4. #4
    New user
    Join Date
    10-31-11.
    Posts
    28

    Default

    Ah Ha! It all makes sense now. This has been causing me no end of headaches since I upgraded to 4.4 (ex. running maintenance and suddenly the web pages are all "messed up").

    Thanks for clarifying how it works.

    Allen

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •