Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Ponownie responsive grid css

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

wad

wad

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 100 postów
Witam. Ostatnio mi poradziliście żeby wywalić < this-> viewport> zrobiłem to fakt nie ma teraz tego. Wydawało się że jest ok ale nadal ładuje mi plik z responsywną siatą a strona według zaleceń klienta ma być sztywna. I nie jest bo boczne kolumny przestają opływać.

Jak pozbyć się tego css-a na stałe ?? bo nie mogę tego znaleść
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Jakie domyślne style CSS załączasz w szablonie strony?
  • 0

Codefog - Contao web development

Michał

Michał

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 44 postów
Jeśli strona ma być sztywna (?), to zrób ją w tabelce. :D
A na poważnie, to w układzie strony masz dział "Arkusze styli" --> "Framework CSS", gdzie masz do zaznaczenia bądź odznaczenia pozycję drugą "Responsywna siatka".
Pytanie jeszcze co masz w swoim CSSie?
Sam arkusz z gridem nic Ci nie pozmienia, jeśli nie używasz odpowiednich klas w szablonie.
Wymiary masz w procentach czy pikselach?
  • 0

wad

wad

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 100 postów
http://mkedzierski.pl/dane/ sami zobaczcie jak zmniejszycie okno przeglądarki to Formularz z prawej wskakuje pod główną treść. W narzędziach Chroma pokazane jest że media query ładują się z css- a by Leo Feyer. Można to napisać stylami ale wolał bym dowiedzieć się jak usunąć media query z tego css-a
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
Po prostu załączaj tych cssów.
  • 0

wad

wad

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 100 postów
Chodziło żebym nie załączał tych stylów? K........ nie masz więcej emotikonów bo te dostępne nie są wstanie wyrazić tego co teraz myślę. A tak na marginesie Kamil nie wiesz czy można zamienić standardowy TinyMCE na taki jak jest tutaj na forum??
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
Oj, faktycznie, miałem napisać NIE załączaj tych stylów ;) Co do edytora to nie wiem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników