Czy jest jakiś moduł bądź inny sposób na dodanie kategorii dla aktualności...tak aby na stronie archiwum wiadomości można było wyszukiwać również po kategoriach?
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Kategorie dla newsów
Rozpoczęte przez ambrozy, Sep 05 2008 17:08
Napisany 05 September 2008 - 17:08

Napisany 05 September 2008 - 17:22

W chwili obecnej czegoś takiego nie ma. Jedynie możesz założyć nowe archiwum newsów jako osobną kategorię. Wszystkie archiwa (kategorie) mogą być wyświetlane na jednej stronie i dodatkowo możesz utworzyć podstrony dla każdego z archiwum z osobna (czyli dla każdej kategorii).
Sprawdza się to raczej w sytuacji, gdy masz stałą liczbę kategorii.
Sprawdza się to raczej w sytuacji, gdy masz stałą liczbę kategorii.
Napisany 07 September 2008 - 13:53

dzięki za odpowiedź...będę musiał zrobić to w ten sposób
a czy mógłbyś powiedzieć mi jeszcze jak zrobić aby zamiast linku "Więcej" przy newsie pokazywał się sam obrazek np.strzałki? Wydaje mi się, że gdzieś już to napisałeś...ale nie mogę znaleźć
a czy mógłbyś powiedzieć mi jeszcze jak zrobić aby zamiast linku "Więcej" przy newsie pokazywał się sam obrazek np.strzałki? Wydaje mi się, że gdzieś już to napisałeś...ale nie mogę znaleźć
Napisany 07 September 2008 - 14:22

W module przeważnie jest do wybrania jego szablon .tpl (pliki są zlokalizowane w system/modules/news/templates).
Ja bym zrobił kopię szablonu modułu np. news_short.tpl => news_mojszablon.tpl, i tam zmodyfikował kod tak aby zamiast linka wyświetlała się strzałka.
Ja bym zrobił kopię szablonu modułu np. news_short.tpl => news_mojszablon.tpl, i tam zmodyfikował kod tak aby zamiast linka wyświetlała się strzałka.
Codefog - Contao web development
Napisany 07 September 2008 - 14:35

Najłatwiej właśnie będzie można to zrobić w ten sposób jak opisał Tru, zawsze można też podmienić tekst na obrazek za pomocą css-a
Napisany 07 September 2008 - 18:20

W pliku news_short.tpl mam coś takiego:
more; ?>
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników