Czy dało by się uruchomić TL tak, by wpisy były wykonywane w jednym panelu administracyjnym i można było decydować, gdzie ma być publikowana informacja (np. w 1 lub kilku różnych serwisach www).
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Jeden TL - kilka niezależnych serwisów www
Rozpoczęty przez chinskimandaryn, wrz 22 2008 22:45
Napisano 22 września 2008 - 22:45

OpenAtrium - system zarządzania projektami na twoim hostingu.
Aplikacja będąca połączeniem systemu zarządzania projektami, intranetu i bazy wiedzy.
Open Source, GPL, blog, kalendarz, listę zadań, wiki, tablica kontrolna, mikroblog ...
Aplikacja będąca połączeniem systemu zarządzania projektami, intranetu i bazy wiedzy.
Open Source, GPL, blog, kalendarz, listę zadań, wiki, tablica kontrolna, mikroblog ...
Napisano 04 listopada 2008 - 23:14

To zależy od hostingu jaki posiadasz. U mnie (progreso.pl) jak i na home.pl domenę przypisuje się konkretnemu folderowi. W tym przypadku jest to folder instalacji typolight. A więc jeśli na jednej instalacji masz kilka serwisów pod różnymi domenami to te wszystkie domeny/subdomeny muszą być przypisane do folderu instalacji.
Napisano 05 listopada 2008 - 10:42

Na serwerach az.pl również da się ładwo wskazać domenę czy subdomenę na ten sam katalog instalacji typolight. W panelu admina do zarządzania poszczegolnymi stronami tworzy się stronę jako "początek nowego serwiu" gdzie wskazujesz adres www.
Oczywiście może się okazać że to nie zadziała od razu. (czas na odświeżenie DNSów).
Oczywiście może się okazać że to nie zadziała od razu. (czas na odświeżenie DNSów).
Napisano 05 listopada 2008 - 20:35

Mam hosting na superhost.pl ,
wykupiłem domenę w serwisie nazwa.pl , za pomocą dns'ów przekierowałem na odpowiedni katalog,
W strukturze strony - "Punkt startowy nowego serwisu" w polu: "Nazwa domeny" wpisałem adres domeny którą wykupiłem: "centrumodnowy-kartuzy.pl"
Przekierowanie do odpowiedniego katalogu już się aktywowało, ale
gdy wejdę na stronę poprzez link: "centrumodnowy-kartuzy.pl" pokazuje mi się następujący komunikat:
"Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /users/0002/motorrac/www/motorrac.website.pl/typo/index.php on line 51"
I pytanie jak uporać się z tym problemem??
Z góry dzięki za pomoc...
wykupiłem domenę w serwisie nazwa.pl , za pomocą dns'ów przekierowałem na odpowiedni katalog,
W strukturze strony - "Punkt startowy nowego serwisu" w polu: "Nazwa domeny" wpisałem adres domeny którą wykupiłem: "centrumodnowy-kartuzy.pl"
Przekierowanie do odpowiedniego katalogu już się aktywowało, ale
gdy wejdę na stronę poprzez link: "centrumodnowy-kartuzy.pl" pokazuje mi się następujący komunikat:
"Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /users/0002/motorrac/www/motorrac.website.pl/typo/index.php on line 51"
I pytanie jak uporać się z tym problemem??
Z góry dzięki za pomoc...
Napisano 03 sierpnia 2009 - 13:32

Czy ktoś hostuje na Direct Admin
i co należy ustawić, aby mieć kilka subdomen np.
biuro.jakas-domena.pl
serwis.jakas-domena.pl
blog.jakas-domena.pl
itp.
biuro.jakas-domena.pl
serwis.jakas-domena.pl
blog.jakas-domena.pl
itp.
Napisano 03 sierpnia 2009 - 14:54

Chyba już wiem trzeba dodać wpis w DNS:
* A Adres-IP
np.
* A 123.123.123.123
Jak zadziała to się pochwalę ...
* A Adres-IP
np.
* A 123.123.123.123
Jak zadziała to się pochwalę ...

Napisano 13 sierpnia 2009 - 20:04

Działa, już mówię, jak to rozwiązać.Czy ktoś hostuje na Direct Admin
biuro.jakas-domena.pl
serwis.jakas-domena.pl
blog.jakas-domena.pl
itp.
W
Direct Admin / Zaawansowane opcje / Wskaźniki domen ( aliasy )
Nalezy dodać odpowiednio alias (typ "alias")
biuro.jakas-domena.pl
serwis.jakas-domena.pl
blog.jakas-domena.pl
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników