Chodzi o Isotope i przenoszenie do koszyka wybranego produktu
Mam taką sytuację: mam listę radiobuttonów i do każdego dokładam przycisk submit, każdy radiobutton ma swoją wartość, przenosi się jak trzeba, działa poprawnie. Każdy radiobutton to inna cena.
Musze teraz dołożyć kolumnę w której wyświetlam wartość przypisaną do atrybutu cena z radiobuttona i mnożę ją przez pewien współczynnik - otrzymuje nową wartość - większą. Po kliknięciu w submitt (koszyczek) prznosi mi nie nową wartość ale wartość pierwotną z radiobuttona (zachowanie normalne). Musze wyświetlać obie wartości. Pytanie jak zmodyfikować kod zeby do koszyka przerzucał mi nową wartość, powiększoną o współczynnik.
Wygląda to tak:
<div id="razem"> <?php for ($i = 0; $i < count($un); $i++){ ?> <div class="razem_in"> <div class="razem_cena"> <?php $cena_lacznie = (substr($un[$i]['price'],1) * $wspolczynnik; echo number_format($cena_lacznie, 2, '.', ' '); ?> zł. </div> <div class="koszyk_submit"> <?php foreach( $this->buttons as $name => $button ): ?> <input type="submit" class="submit <?php echo $name; ?>" name="<?php echo $name; ?>" value="<?php echo $button['label']; ?>" /> <?php endforeach; ?> </div> </div> <?php } ?> </div>
Czyli nie wysyła mi do koszyka wartości zmiennej $cena_lacznie, tylko wartość pierwotną ceny z buttona, ty wyciągniętą jako substr($un[$i]['price'],1).
Zakładam że rozwiązanie tkwi w zmodyfikowaniu linii
<?php foreach( $this->buttons as $name => $button ): ?>
??
Prosze o pomoc