Jak najprościej pokolorować rekordy na backendowej liście korzystając z warunku ujemności jednego z pól w takiej tabeli
Do uzyskania coś w rodzaju: dodatnie na zielono, ujemne na czerwono

Za najłatwiejsze rozwiązanie kubek z logo contao

a wybierz sobieNajpierw podaj sorting mode tej tabeli
// label_callback $return .= '<div class="' . ($row['moja_wartosc'] ? 'row_red' : '') . ' invisible"></div>';
'module' => array ( 'tables' => array('tl_table'), 'stylesheet' => 'system/modules/my_module/assets/backend.css', 'javascript' => 'system/modules/my_module/assets/backend.js' )
Codefog - Contao web development
Naturalnie rozwiązanie poprawne ale mocno "naokoło"Wiesz, gdyby to był sorting mode 4 to by nie było sprawy
Zatem domyślam się, że sorting mode jest w granicach 0-3. Jedyne co mi przychodzi do głowy to dodanie np. w listingu kawałku kodu (czy klasa "invisble" w ogóle działa w backendzie):
// label_callback $return .= '<div class="' . ($row['moja_wartosc'] ? 'row_red' : '') . ' invisible"></div>';
I dodanie JSa, który by szukał <div> z klasą "row_red" i jeśli znalazł, to nadawał tą klasę całemu wierszowi. Potem w CSS dodasz sobie czerwone tło. Skrypty i style załączasz w config.php:
'module' => array ( 'tables' => array('tl_table'), 'stylesheet' => 'system/modules/my_module/assets/backend.css', 'javascript' => 'system/modules/my_module/assets/backend.js' )
Generalnie musisz to oprzeć o JS i CSS, innej opcji dla sortingów 0-3 nie widzę.
skostniała już na amen?A konkursik celem rozruszania skostniałej lekko "społeczności"
No, panowie !!!
Chociaż nie wiem w czym to pomoże, bo zadanie wydaje się chyba zrozumiałe, to oczywiście bardzo proszę@ORLONnet a możesz zapodać jakiś screen z efektem końcowy ?
no ale i na cały wiersz jest łatwiejsze rozwiązanie niż to które podałeśNo to wystarczy zwykły label_callback, też mi filozofia... zadanie opisałeś tak, jakby to cały wiersz miał mieć tło koloru czerwonego.
![]() |
Rozszerzenia Contao →
Developer's corner →
odnośnik do innego modułu wybierający wartości w polach wyboruNapisany przez ORLONnet, 16 maj 2012 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
Jeden szablon używany przez dwa moduły, jak rozdzielić? Ilość pozycji FAQ w liście.Napisany przez stpr, 22 kwi 2012 ![]() |
|
![]() |
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników