Witam,
Mam pewien problem z modułem subskrypcji a konkretnie z mailem, w którym przesyłany jest link do zatwierdzenia subskrypcji. Mail ten przychodzi na skrzynkę łącznie ze znakami koÅ„ca wiersza (n) jawnie w tekście. Wydaje mi się, że problem polega na tym, że w pliku z tekstami polskimi do tego modułu tekst znajduje się pojedyÅ„czym cudzysłowie (') zamiast podwójnym ("). Zmiana tego jednak nie przynosi oczekiwanego rezultatu w postaci poprawnej treści maila.
Miał ktoś podobny problem?
Pozdrawiam,
mazu
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Problem z subskrypcją
Rozpoczęty przez mazu, paź 07 2008 18:25
Napisano 07 października 2008 - 23:33
Zrób tak:
Wszędzie gdzie masz koniec linii w postaci (n), usuÅ„ znacznik (n) i wstaw z klawiatury enter.
Np tak:
Wszędzie gdzie masz koniec linii w postaci (n), usuÅ„ znacznik (n) i wstaw z klawiatury enter.
Np tak:
Witaj Dziękujemy za subskrypcję newslettera ##channel## na ##domain##. Prosimy kliknąć w poniższy link aby dokoÅ„czyć proces subskrypcji ##link## Jeśli powyższy link nie działa, musisz skopiować go i wkleić do swojej przeglądarki internetowej lub samemu go wpisać. Jeśli nie zapisywałeś się do naszego newslettera, prosimy zignorować tego e-maila.
Napisano 08 października 2008 - 13:26
Napisano 08 października 2008 - 18:44
Adres stronki to www.kinematic.pl.
A tak wygląda mój plik system/modules/newsletter/languages/pl/tl_module.php
A tak wygląda mój plik system/modules/newsletter/languages/pl/tl_module.php
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_channel'] = array('Kanał', 'Wybierz kanał.');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_template'] = array('Szablon modułu', 'Wybierz szablon modułu. Możesz dodać własne szablony do katalogu <em>templates</em>. Pliki szablonów newslettera muszą zaczynać się od <em>nl_</em> i muszą mieć rozszerzenie <em>.tpl</em>.');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_subscribe'] = array('E-mail aktywacyjny', 'Wpisz treść e-maila z potwierdzeniem subskrypcji. Możesz używać tagów <em>##channel##</em> (nazwa kanału), <em>##domain##</em> (aktualna domena) and <em>##link##</em> (link aktywacyjny).');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_unsubscribe'] = array('E-mail deaktywacyjny', 'Wpisz treść e-maila z anulowaniem subskrypcji. Możesz używać tagów <em>##channel##</em> (channel name) and <em>##domain##</em> (aktualna domena).');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_channels'] = array('Kanały', 'Wybierz jeden lub więcej kanałów.');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_includeCss'] = array('Dołącz arkusz styli', 'Jeśli występuje arkusz o nazwie <em>newsletter.css</em> dołącz go do strony serwisu.');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['text_subscribe'] = array('Twoja subskrypcja %s', "Witaj
Dziękujemy za subskrypcję newslettera ##channel## na ##domain##.
Prosimy kliknąć w poniższy link aby dokoÅ„czyć proces subskrypcji
##link##
Jeśli powyższy link nie działa, musisz skopiować go i wkleić do swojej przeglądarki internetowej lub samemu go wpisać.
Jeśli nie zapisywałeś się do naszego newslettera, prosimy zignorować tego e-maila.
");
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['text_unsubscribe'] = array('Twoja subskrypcja %s', "Zostałeś pomyślnie wypisany z listy odbiorców newslettera - ##channel##.
");
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Do góry
Zgłoś