Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Problem z subskrypcją

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

mazu

mazu

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 9 postów
Witam,
Mam pewien problem z modułem subskrypcji a konkretnie z mailem, w którym przesyłany jest link do zatwierdzenia subskrypcji. Mail ten przychodzi na skrzynkę łącznie ze znakami koÅ„ca wiersza (n) jawnie w tekście. Wydaje mi się, że problem polega na tym, że w pliku z tekstami polskimi do tego modułu tekst znajduje się pojedyÅ„czym cudzysłowie (') zamiast podwójnym ("). Zmiana tego jednak nie przynosi oczekiwanego rezultatu w postaci poprawnej treści maila.

Miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam,
mazu
  • 0

pXp

pXp

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 164 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaZabrze
Zrób tak:

Wszędzie gdzie masz koniec linii w postaci (n), usuÅ„ znacznik (n) i wstaw z klawiatury enter.

Np tak:
Witaj

Dziękujemy za subskrypcję newslettera ##channel## na ##domain##.

Prosimy kliknąć w poniższy link aby dokoÅ„czyć proces subskrypcji
##link##
Jeśli powyższy link nie działa, musisz skopiować go i wkleić do swojej przeglądarki internetowej lub samemu go wpisać.

Jeśli nie zapisywałeś się do naszego newslettera, prosimy zignorować tego e-maila.

• 0

mazu

mazu

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 9 postów
Ok. Tak zrobiłem. Typolight jakby w ogóle nie zauważył, że dokonałem jakichkolwiek zmian. Równie dobrze mogę wywalić ten tekst, albo go zupełnie zmienić, a mimo to treść maila pozostaje niezmienna.

Może Typolight coś cache'uje i należy coś przeczyścić?
  • 0

pXp

pXp

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 164 postów
  • LokalizacjaZabrze
Podaj adres stronki - zobaczymy.
A po zapisaniu w okienku co masz?
  • 0

mazu

mazu

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 9 postów
Adres stronki to www.kinematic.pl.

A tak wygląda mój plik system/modules/newsletter/languages/pl/tl_module.php

$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_channel'] = array('Kanał', 'Wybierz kanał.');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_template'] = array('Szablon modułu', 'Wybierz szablon modułu. Możesz dodać własne szablony do katalogu <em>templates</em>. Pliki szablonów newslettera muszą zaczynać się od <em>nl_</em> i muszą mieć rozszerzenie <em>.tpl</em>.');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_subscribe'] = array('E-mail aktywacyjny', 'Wpisz treść e-maila z potwierdzeniem subskrypcji. Możesz używać tagów <em>##channel##</em> (nazwa kanału), <em>##domain##</em> (aktualna domena) and <em>##link##</em> (link aktywacyjny).');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_unsubscribe'] = array('E-mail deaktywacyjny', 'Wpisz treść e-maila z anulowaniem subskrypcji. Możesz używać tagów <em>##channel##</em> (channel name) and <em>##domain##</em> (aktualna domena).');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_channels'] = array('Kanały', 'Wybierz jeden lub więcej kanałów.');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['nl_includeCss'] = array('Dołącz arkusz styli', 'Jeśli występuje arkusz o nazwie <em>newsletter.css</em> dołącz go do strony serwisu.');
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['text_subscribe'] = array('Twoja subskrypcja %s', "Witaj

Dziękujemy za subskrypcję newslettera ##channel## na ##domain##.

Prosimy kliknąć w poniższy link aby dokoÅ„czyć proces subskrypcji
##link##
Jeśli powyższy link nie działa, musisz skopiować go i wkleić do swojej przeglądarki internetowej lub samemu go wpisać.

Jeśli nie zapisywałeś się do naszego newslettera, prosimy zignorować tego e-maila.
");
$GLOBALS['TL_LANG']['tl_module']['text_unsubscribe'] = array('Twoja subskrypcja %s', "Zostałeś pomyślnie wypisany z listy odbiorców newslettera - ##channel##.
");

• 0

pXp

pXp

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 164 postów
  • LokalizacjaZabrze
Nie wiem czy sie dobrze rozumiemy? Gdzie dokonywałeś zmian?

To co ja pisałem wcześniej musisz zmienić w dziale moduły, typ modułu "zapisz się" w okienku "E-mail aktywacyjny".
  • 0

mazu

mazu

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 9 postów
Oczywiście masz rację - zatrzymałem się na etapie cmsów gdzie wszystko się zmieniało w plikach. I próbowałem modyfikować treść w plikach php z tekstami.

Teraz już wszystko działa. Kasuję Twojego maila z newslettera.

Dzięki. Wątek można zamknąć.
  • 0

pXp

pXp

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 164 postów
  • LokalizacjaZabrze
Super. Pozdrawiam :)
  • 0