Chcę w formularzu wyszukiwania użyć obrazka jako przycisku, jak można ustawić taki przycisk obok pola formularza ?
Próbowałem formatowanie bez tabel ale i tak łamie linie
i przycisk znajduje się pod polem.
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Obrazek jako przycisk obok pola formularza.
Rozpoczęte przez arcwik, Oct 21 2008 10:33
Napisany 21 October 2008 - 10:33
Napisany 21 October 2008 - 12:46
<form action="{{link_url::ID_twojej_strony_z_wyszukiwarka}}" method="get">
<div><input type="text" name="keywords" value="" /><input type="image" src="twoj_obrazek.gif" alt="Szukaj" class="submit" /></div>
</form>Dobre rozwiązanie to:1. Tworzymy nowy moduł (np - search-box i przepisujemy to z góry).
2. W szablonach stron wstawiamy ten modul np w sekcji left i już mamy wyszukiwarke na kazdej stronie.
Napisany 21 October 2008 - 13:40
Świetnie, działa
Wielkie dzięki.
Jeszce pewnie nie raz będe was nudził o pomoc bo po raz pierwszy złapałem za tego CMSa.
Wielkie dzięki.
Jeszce pewnie nie raz będe was nudził o pomoc bo po raz pierwszy złapałem za tego CMSa.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Wróć do góry
Raportuj