Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Formularz jak wyslac dodatkowe informacje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

netlider

netlider

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 8 postów
Witam.

Jak można dodać dodatowy tekst w wiadomości email wysylanej po kliknieciu submit w formularzu. Jak na razie udaje mi sie zrobic jedynie tyle ze wysylana jest zawartosc pól formularza a chcialbym jeszcze wyslac kilka istotnych informacji takich jak np. cena i nazwa produktu ktory jest zamawiany za pomoca formularza.

Pozdrawiam i prosze jakies sugestie jak to zrobic.
Robert
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Zainstaluj moduł "EFG" (Extended Form Generator) i z jego pomocą utwórz formularz.
  • 0

Codefog - Contao web development

netlider

netlider

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 8 postów
Witam.

Dzieki za podpowiedz.
Zainstalowalem efg ale nie bardzo wiem czym on sie rozni od standardowego generatora, jak dodaje jakis tekst np. explanation to nie jest to wysylane przez formularz. Jak to nie problem to poprosze o bardziej szczegolowa instrukcje jak teraz z pomoca efg dodac opisy ktore beda wysylane przez email.
Efg na pewno dobrze zainstalowalem bo sa te dodatkowe elementy z (DB)

Pozdrawiam
Robert
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
Dołączona grafika
  • 0

netlider

netlider

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 8 postów
Dzieki,

Jeszcze male pytanko, czy jest jakis prosty sposob w typolight zeby w jednym z pol formularza zmieniala sie cena w zaleznosci do wybranych parametrow.
Kiedys cos takiego zmontowalem na bazie javascriptu po zmianie elementu formularza na nowo byly przeliczane dane wprowadzane automatycznie.

Pozdrawiam
Robert
  • 0

ArturMaly

ArturMaly

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 62 postów
  • LokalizacjaKolonia
Cześć...
Nie chcę zakładać nowego tematu, gdyż ten pasuje do mojego pytania.

Ponownie proszę was o pomoc, a mianowicie jak zrobić aby po odebraniu maila wysłanego przez formularz kontaktowy i kliknięciu na "odpowiedz" w polu z adresem e-mail na który wysyłamy wiadomość pojawił się adres wprowadzony do formularza przez zainteresowanego, a nie adres e-mail administratora systemu.

Dzięki za pomoc ;)
  • 0

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy
Jeśli ustawiłeś, żeby maile przychodziły jako dane Raw i polu do wpisaywania adresu nadałeś nazwę "email" to powinno działać. Sprawdź te ustawienia i napisz czy działa u ciebie.
  • 0

ArturMaly

ArturMaly

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 62 postów
  • LokalizacjaKolonia
@qrczak dzięki, wcześniej miałem e_mail, zamiest email i teraz już działa...
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów

Dzieki,

Jeszcze male pytanko, czy jest jakis prosty sposob w typolight zeby w jednym z pol formularza zmieniala sie cena w zaleznosci do wybranych parametrow.
Kiedys cos takiego zmontowalem na bazie javascriptu po zmianie elementu formularza na nowo byly przeliczane dane wprowadzane automatycznie.

Pozdrawiam
Robert

Z tego co mi wiadomo czegoś takiego nie ma, chyba trzeba ręcznie napisać taki javascript, ewentualnie oprzeć się na np. jQuery.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników