Witam,
W jaki sposób można przenieść stronę w typolight na inny serwer?
Czy wystarczy po prostu przekopiować zawartość bazy danych, i zawartość wszystkich folderów na serwerze i zmienić ścieżkę dostępu do bazy danych?
Pytanie jest w zasadzie bardzo proste więc, jeżeli znacie jakąś stronę na której znajdę odpowiedź podajcie proszę mi jej adres.
pozdrawiam
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Przenoszenie strony na inny serwer?
Rozpoczęte przez patman, Jan 05 2009 17:43
Napisany 05 January 2009 - 17:43

Napisany 06 January 2009 - 21:26

Napisany 06 January 2009 - 23:11

Polecam skorzystać z modułu BackupDB Module. Szybka kopia bazy danych bez potrzeby uruchamiania phpmyadmin.
Napisany 28 January 2013 - 12:24

Witam, przerzucilem sobie moja stronke zrobiona w Contao z serwera darmowego na swoj serwer i mam problem z tym ze nie dziala mi prawidlowo strona, glowna strona otwiera sie i pokazuje wszystko prawidlowo ale jak klikam w jaki kolwiek link to pokazuje mi sie informacja ze Nie znaleziono obiektu!. Na moim serwerze mam postawionego SuSe z php 5.2.6 i mysql ver 5. Prosze o pomoc, bo to wyglada tak jakby linki zamiast do bazy danych odwolywaly sie do jakis fizycznych plikow na serwerze. Z baza jest polaczenie bo strona glowna wyswietla sie prawidlowo, oraz w panelu administracyjnym moge edytowac swoje poprzednie artykuly i sa one zapisywane, bez problemu.
Przepraszam za taki chaotyczny opis, mam nadzieje ze ktos mi pomoze.
pozdrawiam
Przepraszam za taki chaotyczny opis, mam nadzieje ze ktos mi pomoze.
pozdrawiam
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników