Witam bardzo serdecznie, mam zapytanie odnośnie istalacji CMS'a Contao, spotykam się z min pierwszy raz i mam problem związany z istalacją, nie mogę sam wpisać danych logowania dla Administratora - tworzy się k.jones z hasłem kevinjones i mam zapytanie jak można zmieniać Motyw/Styl strony, próbowałem lecz nie potrafię tego zrobić.
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

[Problem]Instalacja i tworzenie konta administratora + Zmiana motywu
Rozpoczęty przez ara9al, lip 04 2013 10:19
Motyw Template Szablon Pomoc Instalacja instalator contao administrator
Napisano 04 lipca 2013 - 23:28

Witamy na forum!
Podczas instalacji dokonałeś importu danych "demo". Takie zaimportowanie bazy danych demo pozwala lepiej poznać zasady działania tego systemu CMS i jest bardzo przydatne do ćwiczeń dla osób dopiero poznających ten system CMS.
Jeśli chcesz mieć czyta wersję Contao (bez danych demo) to podczas instalacji nie klikaj w import danych "demo". Wtedy będziesz mógł określić własne dane administratora oraz dostaniesz czysty system.
Po prostu podczas instalacji nie klikaj w ten przycisk "Import template":

tylko przejdź niżej, do kolejnego kroku.
Podczas instalacji dokonałeś importu danych "demo". Takie zaimportowanie bazy danych demo pozwala lepiej poznać zasady działania tego systemu CMS i jest bardzo przydatne do ćwiczeń dla osób dopiero poznających ten system CMS.
Jeśli chcesz mieć czyta wersję Contao (bez danych demo) to podczas instalacji nie klikaj w import danych "demo". Wtedy będziesz mógł określić własne dane administratora oraz dostaniesz czysty system.
Po prostu podczas instalacji nie klikaj w ten przycisk "Import template":

tylko przejdź niżej, do kolejnego kroku.
Strony internetowe (Contao, joomla, sklepy internetowe, marketing) i wszystko inne co jest związane z internetem.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Motyw, Template, Szablon, Pomoc, Instalacja, instalator, contao, administrator
![]() |
Contao →
Instalacja i konfiguracja →
Problem z instalacją 4.9 na nginxNapisany przez Leszek, 14 kwi 2021 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Inne →
Galeria →
Baza FoodtruckówNapisany przez JarekYaro, 08 lut 2020 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
![]() Pierwszy raz na web serwerzeNapisany przez JarekYaro, 22 sty 2020 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Instalacja i konfiguracja →
Problem z instalacją na home.plNapisany przez conspin, 25 paź 2019 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
![]() Problem z instalacją 4.4 na hostinguNapisany przez h2o, 19 wrz 2019 ![]() |
|
![]() |
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników