Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Prośba o pomoc - kolejna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

dzidkowski

dzidkowski

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 9 postów
Czy miałby ktoś ochotę i czas aby pomóc mi w przerobieniu pewnej templatki ?

Przerasta mnie kilka rzeczy niestety.

Tak wygląda templatka:

Dołączona grafika

i źródło:

ACE CSS Grunge Template

Ace CSS Template

a little about me

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Template by Firebubble

heading one

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.ni

heading two

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

• 0

spin80

spin80

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 296 postów
A masz już coś zrobione?
  • 0

dzidkowski

dzidkowski

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 9 postów

A masz już coś zrobione?

Tak, wykupioną domenę i miejsce na serwerze, zainstalowanego TYPOlighta :)
tylko w głowie pustka, jak przykroić tą templatkę do TL żeby to miało ręce i nogi...

Jestem bardzo początkujący, ale szybko się uczę.
Dlatego jak mi ktoś raz a porządnie wytłumaczy to załapię bankowo.
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Może to w jakimś stopniu ci pomoże: http://87.98.141.75/... szablonow.html.
  • 0

Codefog - Contao web development

dzidkowski

dzidkowski

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 9 postów

Może to w jakimś stopniu ci pomoże: http://87.98.141.75/... szablonow.html.

te proste tutoriale już przerabiałem i wszystko wychodzi ok.

Wykładam się na tym konkretnym przykładzie powyżej.

No nic, walczę dalej :)

P.S. w tym tutku, który jest w linku nie ma pokazane nic o tym że trzeba importować konkretny arkusz css żeby strona wyglądała tak a nie inaczej a dopiero potem go można ustawić dla poszczególnych stron.
Domyśliłem się po jakimś czasie sam co prawda, ale musiałem poszperać po anglojęzycznych zasobach.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników