Witam,
Mam pytanie odnośnie formularzy. Przykładowo stworze sobie owy formularz i wstawie na strone. Jednak nie mam do niego dostępu z kodu strony. Chciałbym przypisać atrybutowi VALUE wartosć, która bedzie pobierana poprzez PHP z bazy danych. Gdybym wstawił normalny input i przypisał php do VALUE to wszystko śmiga, jednak tutaj nie ma możliwosci, ponieważ nawet jeśli wstawie w pole ZAWARTOŚĆ regułe php to po zapisaniu ona znika, czyli contao ją automatycznie wywala i nie bierze pod uwagę.
Jest jakiś sposób, aby wstawić taką formułe?
Pozdrawiam,
Maks
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Napisano 06 sierpnia 2013 - 20:52

Jak bardzo jesteś w temacie programowania w Contao? Chyba najprościej dałoby się to zrobić poprzez własne insert tagi.
Już sobie poradziłem inną metodą. Przez skrypt jQuery dopisałem do inputu o konkretnym ID atrybut VALUE z kodem PHP

Ale mam jeszcze jedno pytanie. Wysyłka maili działa poprzez protokół SMTP. Czy jeśli więc nie można połączyć sie z serwerem, który za niego odpowiada to contao wywali błąd? Dziwny przypadek bo pracowałem nad tym formularzem i nie moge wysłac maili, ale nie wiem czy ten problem był już wczesniej czy nie. W każdym razie, gdy contao wywala błąd, pisze, która linijka itd. a w tej linijce "Connection could not be established with host", czyli mam rozumieć, ze nie moge sie najzwyczajniej w świecie połączyć z serwerem, aby mail został wysłany tak?
Dodam, ze strona internetowa firmy, która to udostępnia, również nie działa, nie można się z nią połaczyć.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: input, php, formularz
![]() |
Rozszerzenia Contao →
Rozszerzenia →
formularz wpNapisany przez lisner, 27 sie 2020 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Instalacja i konfiguracja →
Contao Manager - beta12Napisany przez h2o, 11 gru 2017 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Rozszerzenia Contao →
Rozszerzenia →
Zapis formularzy do jednego pliku excela/csvNapisany przez h2o, 21 lis 2017 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
znacznik BR w formularzuNapisany przez Muszyk, 13 lis 2013 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →