Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Input z PHP

input php formularz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

maqsim

maqsim

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 16 postów
Witam,

Mam pytanie odnośnie formularzy. Przykładowo stworze sobie owy formularz i wstawie na strone. Jednak nie mam do niego dostępu z kodu strony. Chciałbym przypisać atrybutowi VALUE wartosć, która bedzie pobierana poprzez PHP z bazy danych. Gdybym wstawił normalny input i przypisał php do VALUE to wszystko śmiga, jednak tutaj nie ma możliwosci, ponieważ nawet jeśli wstawie w pole ZAWARTOŚĆ regułe php to po zapisaniu ona znika, czyli contao ją automatycznie wywala i nie bierze pod uwagę.

Jest jakiś sposób, aby wstawić taką formułe?

Pozdrawiam,
Maks
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Jak bardzo jesteś w temacie programowania w Contao? Chyba najprościej dałoby się to zrobić poprzez własne insert tagi.
  • 0

Codefog - Contao web development

maqsim

maqsim

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 16 postów

Jak bardzo jesteś w temacie programowania w Contao? Chyba najprościej dałoby się to zrobić poprzez własne insert tagi.

Już sobie poradziłem inną metodą. Przez skrypt jQuery dopisałem do inputu o konkretnym ID atrybut VALUE z kodem PHP :) Linijka kodu i śmiga.

Ale mam jeszcze jedno pytanie. Wysyłka maili działa poprzez protokół SMTP. Czy jeśli więc nie można połączyć sie z serwerem, który za niego odpowiada to contao wywali błąd? Dziwny przypadek bo pracowałem nad tym formularzem i nie moge wysłac maili, ale nie wiem czy ten problem był już wczesniej czy nie. W każdym razie, gdy contao wywala błąd, pisze, która linijka itd. a w tej linijce "Connection could not be established with host", czyli mam rozumieć, ze nie moge sie najzwyczajniej w świecie połączyć z serwerem, aby mail został wysłany tak?

Dodam, ze strona internetowa firmy, która to udostępnia, również nie działa, nie można się z nią połaczyć.
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Tak, nie można nawiązać połączenia z serwerem.
  • 0

Codefog - Contao web development

maqsim

maqsim

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 16 postów
Ok, dzieki wielkie za pomoc:)
  • 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: input, php, formularz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1