Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Zmiany na forum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
W dniu 19.11.2013 forum zostało przeniesione na serwer stowarzyszenia Contao. Organizacja została po staremu, tj. nadal jestem odpowiedzialny za opiekę nad forum. Dodatkowo, pojawiło się kilka małych zmian oraz nowych funkcji, o których nieco niżej. Zachęcam do aktualizacji swoich zakładek i aktywnego udziału w dyskusjach  :)

1. Szybszy serwer
Nowy serwer jest szybszy i dużo bardziej wydajny, co powinno wpłynąć na jeszcze większy komfort korzystania z forum.

2. Aktualizacje forum
Od teraz forum będzie na bieżąco aktualizowane, dzięki czemu użytkownicy będą mieli dostęp do najnowszych rozwiązań i funkcji Invision Power Board.

3. Bezpieczne połączenie SSL
Przesyłanie danych stało się jeszcze bezpieczniejsze, a to za sprawą certyfikatu SSL.

4. Nowy podział forum
Działy na forum przeszły małą reorganizację. Mam nadzieję, że dzięki temu treści zostaną jeszcze lepiej posegregowane i łatwiejsze w dostępie.

5. Support Isotope
Wraz z pojawieniem się Isotope wersji 2.0, na forum oficjalnie ruszy wsparcie tego oprogramowania. Dodatkowo, można się spodziewać informacji o nowinkach związanych z tym systemem.

6. Najlepsze odpowiedzi
Pojawiła się opcja najlepszej odpowiedzi, która pozwala na wybranie przez moderatora najlepszego posta w danym wątku. Powinno to znacznie usprawnić tworzenie bazy wiedzy o Contao.

7. Newsy
Od teraz na forum będą publikowane wszelkie newsy, te oficjalne, jak również te mniej - o zmianach w tłumaczeniu, nowych wydaniach Isotope i innych wartych poruszenia tematach.

• 0

Codefog - Contao web development

ORLONnet

ORLONnet

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 235 postów
  • LokalizacjaCiechanów

zmiany niewątpliwie w dobrym kierunku

Martwi mnie jednak tylko jeden drobiazg:

zgubiłeś wszystkie dotychczasowe odnośniki

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Dzięki. Masz rację, ale nie znalazłem gotowego skryptu do aktualizacji URL. Jak będę miał chwilę wolnego to postaram się to poprawić.

• 0

Codefog - Contao web development

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników