Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Problem gdy atrybut jest dodawany do istniejącego produktu

isotope atrybuty produkt

Najlepsza odpowiedź Kamil, 05 grudnia 2013 - 08:07

Spróbuj zmienić nazwę pola na kod_alternatywny. Myślniki powodują problemy, gdyż MySQL próbuje odjąć jedną wartość od drugiej.

Przejdź do postu »

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów

Witam. Testuję sobie najnowszego Isotope i mam taki problem, że do istniejącego produktu, chcę dodać atrybut, to wyrzuca mi taki błąd:

Query error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-alternatywny='vcvcv' WHERE id='565'' at line 1 (UPDATE tl_iso_product SET kod-alternatywny='vcvcv' WHERE id='565')

Natomiast te atrybuty co zrobiłem na poczatku przed produktami działają chociaż nie wiem czy to ma jakiś związek.

Próbowałem różne rodzaje atrybutów, pola tekstowe, rozwijane menu, przycisk i zawsze to samo. Jakby ktoś wiedział to proszę o pomoc.

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
✓  Najlepsza odpowiedź

Spróbuj zmienić nazwę pola na kod_alternatywny. Myślniki powodują problemy, gdyż MySQL próbuje odjąć jedną wartość od drugiej.

• 0

Codefog - Contao web development

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów

Działa. Dziękuje.

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: isotope, atrybuty, produkt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników