Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Rejestracja - Aktywacja poprzez e-mail

rejestracja aktywacja

Najlepsza odpowiedź stpr, 13 lutego 2014 - 15:43

Serwer SMTP mi nie zadziałał i nie wiem czemu ale udało mi się wysyłanie przez PHP uruchomić. Powód arcy banalny, czyli moja bardzo wielka wina, bo nie zwróciłem uwagi jakiego maila podaję jako administratora serwisu (wpisałem maila zaparkowanego na innym serwerze), a przy wysyłaniu przez PHP właśnie z tego maila korzysta skrypt. Kurde ale się zdenerwowałem, tyle czasu szukałem jak głupi przyczyny. Pisze bo jakby ktoś miał ten sam problem to może trafi na tego posta i nie zmarnuje tyle czasu co ja. Dziwne bo na początku mi się logi błędów nie generowały, dopiero jakoś później ale nie ważne.

Przejdź do postu »

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów

Witam. Mam problem z aktywacją poprzez e-mail i nie wiem czego to może być przyczyna. Wysyłanie maili mam poprzez funkcję PHP - do tej pory zawsze działało. Wersja Contao 3.2.4. Co muszę zrobić aby sprawdzić czemu nie działa, czy może to być wina hostingu. Czy w Contao 3.2 coś się zmieniło odnośnie tego, może muszą być jakieś pola wypełnione przy rejestracji, których nie można pominąć albo coś w tym stylu. zaznaczam, że te pola, które są standardowo wymagane to wypełniam. Może ktoś mnie jakoś naprowadzić, jak znaleźć przyczynę, co sprawdzić?

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Nie napisałeś co nie działa. Czy nie dochodzą mejle? Czy link aktywacyjny nie działa?

Jeżeli nie dochodzą mejle, to wprowadź dane serwera SMTP w ustawieniach i przetestuj. To bardzo częsta przyczyna problemów.

• 0

Codefog - Contao web development

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów
✓  Najlepsza odpowiedź

Serwer SMTP mi nie zadziałał i nie wiem czemu ale udało mi się wysyłanie przez PHP uruchomić. Powód arcy banalny, czyli moja bardzo wielka wina, bo nie zwróciłem uwagi jakiego maila podaję jako administratora serwisu (wpisałem maila zaparkowanego na innym serwerze), a przy wysyłaniu przez PHP właśnie z tego maila korzysta skrypt. Kurde ale się zdenerwowałem, tyle czasu szukałem jak głupi przyczyny. Pisze bo jakby ktoś miał ten sam problem to może trafi na tego posta i nie zmarnuje tyle czasu co ja. Dziwne bo na początku mi się logi błędów nie generowały, dopiero jakoś później ale nie ważne.

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rejestracja, aktywacja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników