Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Problem z INFORMATION_SCHEMA podczas instal. ver. 3.2.6

Najlepsza odpowiedź Infosun, 14 February 2014 - 11:39

Jednak się udało, przynajmniej na razie. Po utworzeniu tabel na innym serwerze skopiowałem tabele, która była potrzebna z INFORMATION_SCHEMA (COLUMNS) i wgrałem ją na docelowy serwer na ovh. Ku mojemu zdumieniu wszystko przeszło, kolumna czyta się bez problemów i wszystko śmiga.

Ver. Contao 3.2.7.

PS. Po wgraniu rozszerzeń będzie trzeba to pewnie uaktualnić.

Idź do pełnego postu »

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

Infosun

Infosun

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 5 postów

Podczas instalacji na etapie dodawania tabel do bazy otrzymuję nastepujące komunkiaty:

'Exception' with message 'Query error: Query execution was interrupted (SELECT * FROM `INFORMATION_SCHEMA`.`COLUMNS` WHERE `TABLE_SCHEMA` LIKE 'goreckimax6' AND `TABLE_NAME` LIKE '%tl_page'

Napisałem do Ovh'a oczywisnie dostępu do samej tabeli  INFORMATION_SCHEMA nie ma więc pytanie czy da się to jakość obejśc w Contao?

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Obawiam się, że tego nie obejdziesz :(

• 0

Codefog - Contao web development

Infosun

Infosun

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 5 postów
✓  Najlepsza odpowiedź

Jednak się udało, przynajmniej na razie. Po utworzeniu tabel na innym serwerze skopiowałem tabele, która była potrzebna z INFORMATION_SCHEMA (COLUMNS) i wgrałem ją na docelowy serwer na ovh. Ku mojemu zdumieniu wszystko przeszło, kolumna czyta się bez problemów i wszystko śmiga.

Ver. Contao 3.2.7.

PS. Po wgraniu rozszerzeń będzie trzeba to pewnie uaktualnić.

• 0

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników