Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Przenoszenie serwisu w Contao na serwer lokalny w celu jego modyfikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

seamel

seamel

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 10 postów

Witam.

Chcę przenieść postawiony serwis w Contao z serwera, na którym działa, do lokalnego serwera (WAMPSerwer) w celu jego modyfikacji. Pobrałem więc pliki z ftp, wrzuciłem do odpowiedniego katalogu. Zmodyfikowałem plik localconfig.php tak, by wskazywał na wcześniej zaimportowaną bazę danych. Wpisuje adres w przeglądarce: localhost/nazwa_serwisu/web/, ponieważ katalog główny serwisu zawiera folder web, w którym znajduje się instalacja Contao. No i okazuje się że wywala mi pobieranie jakiegos pliku. No to domyśliłem się że chodzi o .htaccess. I tu już schody, ponieważ nawet wyłączając przyjazne url'e, nawet ładując oryginalny .htaccess serwis nie działa. W pathconfig.php kombinowałem ze sciezkami, z rewrite w htaccess też kombinowałem na rózne sposoby (na serwerze mam włączony mod_rewrite, i inne pierdoły potrzebne Contao do odpalenia). W koncu? Serwis się uruchomił, ALE: nie działają linki, poza tym nie ma styli, jak również nie mogę zalogować się do panelu admina.

Co do styli, to nie zgadzają się ewidentnie ścieżki do plików.

Przypuszczam że wciąż chodzi o htaccess. Czy ktoś w ogóle domyśla się co robię nie tak?

• 0

Muszyk

Muszyk

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 52 postów

Też używam WAMPa. Napiszę ci jak ja to robię:

- pobieram przez ftp wszystkie pliki

- eksportuje bazę danych z serwera i importuję na localhoście

- uruchamiam np: localhost/mojastrona/contao/install.php, gdzie zmieniam jedynie dane do połączenia z bazą danych

- następnie loguję się do panelu administracyjnego i wyłączam przyjazne linki

I wszystko działa już bez problemu. Jak ci wadzi htaccess na localhoście to wywal go calkowicie.

• 0

seamel

seamel

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 10 postów

A czy generujesz templatkę strony (standardowo jest to music_academy)? Problem polega na tym, że nie jestem w stanie zalogować się do panelu administracyjnego. Odpalić instalacji ani tyle. W ogole strona logowania również jest nieostylowana i formularze są rozwalone itd. Ale gdy już podam dane, kliknę zaloguj, to wywala mi że dana strona nie istnieje. No i link sie nie zgadza, wiec htaccess robi jakieś magiczne przejścia. 

• 0

seamel

seamel

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 10 postów

Proxy Error

The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the requestGET /system/modules/BackupDB/MakeWsTemplateRun.php.

Reason: Error reading from remote server.

Gdy próbuje zrobić template strony poprzez BackupDB, otrzymuje ten error. Jak go naprawić?

• 0

Muszyk

Muszyk

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 52 postów

Nie, nic nie generuję. Jedynie odpalam install.php i zmieniam dane dostępowe do bazy danych. Kopię eksportuję i importuję przez phpmyadmin.

A spróbuj może zrobić sobie instalację czystego contao, a następnie wgrać bazę oraz podmienić katalogi templates, files i system/modules, nie robiłem tak ale może zadziała 

• 0

seamel

seamel

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 10 postów

Próbowałem tak wgrywać katalogi, niestety nie działa to odpowiednio. Moją ostatnią nadzieją jest ta templatka, której nie moge wygenerować z powodu błedu który przedstawiłem wyżej. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników