Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Przenoszenie aktualności Typolight v2.8 do Contao v3.2.9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

marcin.klimaszewski

marcin.klimaszewski

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 4 postów

Cześć

Jak mogę przenieść aktualności z Typolight v2.8 do Contao v.3.2.9?

Użyłem wtyczki BackupDB w wersji 1.2.0 na Typolight (wyższa wersja nie działa). Zaimportowałem całą bazę do nowego Contao i wszystko jest ok oprócz aktualności. Zaimportowały się tylko tytuły, nie ma treści. Do aktualności użyłem standardowego modułu Typolight/Contao.

Co zrobić? Mogę jakość przenieść jedynie rekordy z treścią w bazie danych? Może jakiś inny pomysł?

Pozdrawiam

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Robiłeś aktualizację Contao z wersji 2.8 do najnowszej przez narzędzie instalacyjne (install tool) czy tylko zaimportowałeś dane?

• 0

Codefog - Contao web development

marcin.klimaszewski

marcin.klimaszewski

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 4 postów

Importowałem dane do świeżej instalacji. Nie aktualizowałem Contao przez instalator. Ale bazę danych już tak. Aktualizowałem ją przez narzędzie instalacyjne, inaczej nie działała.

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

To jeżeli newsy się nie zaimportowały automatycznie to pozostaje tylko napisać prosty skrypt php, który pobierze treść z tabeli tl_news i utworzy element typu "tekst" w tl_content z przypisaniem właśnie do tego newsa. Innej opcji nie widzę.

• 1

Codefog - Contao web development

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników