Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

ID lub losowy ticket w potwierdzeniu maila

efg poczta potwierdzenie mail ticket id

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

motionart

motionart

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 90 postów

Witam

Mam zrobiony prosty formularz, imie, nazwisko i adres.Chciałbym, aby na odesłanym mailu do osoby, która go wysłała był wstawiany jakiś identyfikator, może on być zupełnie losowy, ale najlepiej aby był to ID rekordu w bazie wysłanego zgłoszenia. Korzystam z dodatku efg, próbowałem wstawić pole jednokrotnego wyboru (DB) i powiązać z id. Wurzuca mi listę wszystkich rekordów, a wstawienie jakiegoś warunku wykrzacza stronę.

TCQlhAN.jpg

• 0

motionart

motionart

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 90 postów

Chcę to rozwiązać w ten sposób. W EFG jest możliwość wysyłania potwierdzenia lub maila z wcześniej przygotowanego pliku html. W jaki sposób wstawić wartość z rekordu określonej tabeli do htmla?

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Najpierw musisz w jakiś sposób sprawdzić, czy e-mail jest wysyłany przed czy po zapisanie danych do tabeli.

• 0

Codefog - Contao web development

motionart

motionart

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 90 postów

Jest wysyłany po zapisie.

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Obawiam się, że bez ingerencji w kod php nie da się tego zrobić. Może ktoś podrzuci jakiś inny pomysł.

Przenoszę temat do odpowiedniego działu.

• 0

Codefog - Contao web development

motionart

motionart

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 90 postów

To może zrobić tak, że stworzyć pole tekstowe i wypełnić go zawartością ID rekordu ewentualnie ID+1, i zablokować jego edycję. Następnie zawartość pola przerzucić do maila z potwierdzeniem przez efg. Może nawet jakoś tam wsadzić funckę random do generowania ticketu? Tylko jak zaprogramować takie pole?

• 0

motionart

motionart

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 90 postów

Udało mi się przerzucić pole id do pola tekstowego za pomocą modułu z contao: wylistowanie tabeli. Wygląda to mniej więcej tak:

S3MzHlf.png

Jest jeden problem w polu tekstowym wstawia mi się kilkanaście spacji przed ID oraz jak do ID dodać +1?

Kod w module:

<?php foreach ($this->tbody as $class=>$row) ?>
  <?php foreach ($row as $col): ?>                    
    <?php echo trim($col['content']); ?>
<?php endforeach; ?>

• 0

Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: efg, poczta, potwierdzenie, mail, ticket, id

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników