Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Problem na stronie zrealizowanej w typolight

Najlepsza odpowiedź maciekd, 18 października 2014 - 17:13

Problem rozwiązany, bardzo dziękuję za pomoc. Okazało się że hosting zmienił nazwę bazy danych.

Przejdź do postu »

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

maciekd

maciekd

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 129 postów

Witam, 

Na str. która zrobiłem kilka lat temu pojawił się pewien problem: znikła treść strony zarówno FE i BE a pojawił się następujący komunikat:

### INSTALL SCRIPT START ### $GLOBALS['TL_CONFIG']['websitePath'] = ''; ### INSTALL SCRIPT STOP ### ?>T STOP ### ?> ### INSTALL SCRIPT START ### $GLOBALS['TL_CONFIG']['websitePath'] = ''; ### INSTALL SCRIPT STOP ### ?>T STOP ### ?>

Czy ktoś może wie co to oznacza i co mogę zrobić?

Adres strony: http://naszgrojec.net.pl/

• 0
Maciek

milbau

milbau

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 170 postów

Sprawdź zawartość pliku system/config/localconfig.php - czy wszystko tam wygląda ok? Dodaj tam $GLOBALS['TL_CONFIG']['displayErrors'] = true; zobaczysz jakim błędem rzuca.

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Nikt nie grzebał w pliku /system/config/localconfig.php? Nie wygląda on na poprawny.

• 0

Codefog - Contao web development

maciekd

maciekd

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 129 postów

Administracją strony zajmuje się starsza pani w urzędzie gminy, nawet do tych plików nie miała dostępu. Problem w tym że ja też straciłem dostęp do ftp i nie mogę się skontaktować z administratorem hostingu żeby go odzyskać. Jak już odzyskam dane ftp to dam znać co się tam dzieje.

Dzięki za odpowiedzi

• 0
Maciek

milbau

milbau

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 170 postów

Ten plik jest aktualizowany przez contao automatycznie, np. przy sprawdzaniu nowej dostępnej wersji systemu, albo przy zmianach ustawień w panelu.

To starsza wersja systemu, a w starszych wersjach  zdarzały się problemy że plik localconfig potrafił zostać wyczyszczony.

• 0

ORLONnet

ORLONnet

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 235 postów
  • LokalizacjaCiechanów

Ten plik jest aktualizowany przez contao automatycznie, np. przy sprawdzaniu nowej dostępnej wersji systemu, albo przy zmianach ustawień w panelu.

To starsza wersja systemu, a w starszych wersjach  zdarzały się problemy że plik localconfig potrafił zostać wyczyszczony.

ten plik jest aktualizowany przy każdym otwarciu strony

popraw to

potem wstaw zawartość localconfig.php z paczki instalacyjnej, odpal instalatora i popraw dane dostępu do bazy

• 0

maciekd

maciekd

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 129 postów

Witam ponownie.

Odzyskałem dane ftp i niespodzianka próbowałem edytować  localconfig.php a okazało się że do tego pliku nie mam dostępu. Może ktoś wie jak to rozwiązać ? Chciałem ściągnąć czysty system typolight 2.7.5 ale na contao.org już go nie ma. Co mogę zrobić. Proszę pomóżcie.

• 0
Maciek

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Jeżeli nie masz dostępu do pliku to pewnie jest coś nie tak z uprawnieniami na serwerze. Tutaj masz wersję 2.7.5 do ściągnięcia:

https://github.com/c...chive/2.7.5.zip

• 0

Codefog - Contao web development

ORLONnet

ORLONnet

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 235 postów
  • LokalizacjaCiechanów

sygnalizowałem wyżej, że na nic Twoja zabawa

plik jest nadpisywany przez jakieś rozszerzenie

najpierw wszystkie obce dla contao rozszerzenia wyłącz

zrób backup tego co jest

wrzuć paczkę instalacyjną czystą

odpal ../contao/install.php

popraw dane dostępowe do bazy

nie aktualizuj niczego w bazie

potem dodawaj rozszerzenia kolejno to zobaczysz co psuje

no chybaże umiesz zajrzeć do kodu rozszerzeń ;)

• 0

maciekd

maciekd

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 129 postów
✓  Najlepsza odpowiedź

Problem rozwiązany, bardzo dziękuję za pomoc. Okazało się że hosting zmienił nazwę bazy danych.

• 0
Maciek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników