Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Problem z dostępem do panelu admina

Najlepsza odpowiedź Muszyk, 29 października 2014 - 11:19

Ok, problem się rozwiązał sam, wziąłem plik językowy z modułu custom_module i skopiowałm do niego zawartość mojego pliku. I zadziałało :)

Jedyna różnica jaką zauważyłem to u mnie był UTF-8 a custom_module UTF-8 bez BOM. Nie mam siły w tym momencie sprawdzać dalej :)

Przejdź do postu »

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

Muszyk

Muszyk

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 52 postów

Witam,

napisałem sobie moduł, przetestowałem go lokalnie po czym wrzuciłem na serwer. Wszystko było ok, zaktualizowana została baza danych, system poprosił o budowanie pamięci wewnętrznej i po tej operacji po zalogowaniu do contao widzę jedynie biały ekran. Co gorsze w pliku error.log jest równie czysto jak na tym ekranie, żadne błędy się w nim nie logują.

Dziwne to jest o tyle, że lokalnie pracuję na dokładnie takiej samej kopii i takie szkopki się nie robią. Mam zdefiniowane pliki jedynie w dca, config i laguages. Chodzi o taki panel do wprowadzania danych do bazy, na razie nic więcej to nie robi.

Jakiś pomysł na co rzucić okiem?

• 0

milbau

milbau

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 170 postów

Jak dodasz

$GLOBALS['TL_CONFIG']['displayErrors'] = true;

w localconfig to też pusto po zalogowaniu do panelu?

• 0

Muszyk

Muszyk

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 52 postów

Na localhoscie działało bo miałem wyłączony wewnętrzny cache, po jego wyłączeniu i odbudowaniu pamięci wewnętrznej otrzymałem takie błędy jak niżej. Wygląda jakby przeszkadzał mu znak "?" ale jedyny jest na początku pliku modules.php w znaczniku <?php

[29-Oct-2014 10:53:37 CET] PHP Parse error:  syntax error, unexpected '?' in C:\wamp\www\test\system\cache\language\en\modules.php on line 341

[29-Oct-2014 10:53:37 CET] PHP Stack trace:

[29-Oct-2014 10:53:37 CET] PHP   1. {main}() C:\wamp\www\test\contao\main.php:0

[29-Oct-2014 10:53:37 CET] PHP   2. Main->__construct() C:\wamp\www\test\contao\main.php:292

[29-Oct-2014 10:53:37 CET] PHP   3. Contao\System::loadLanguageFile() C:\wamp\www\test\contao\main.php:108

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Pokaż jak wygląda plik C:\wamp\www\test\system\cache\language\en\modules.php najlepiej przez pastebin.

http://pastebin.com/

• 0

Codefog - Contao web development

Muszyk

Muszyk

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 52 postów
✓  Najlepsza odpowiedź

Ok, problem się rozwiązał sam, wziąłem plik językowy z modułu custom_module i skopiowałm do niego zawartość mojego pliku. I zadziałało :)

Jedyna różnica jaką zauważyłem to u mnie był UTF-8 a custom_module UTF-8 bez BOM. Nie mam siły w tym momencie sprawdzać dalej :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników