Witam.
Jak wyłączyć w szablonach zamianę kodu & na &?
Wyświetlany kod javascript nie może być wykonany po tej zmianie.
Contao w wersji 3.4.4, a kod osadzam w szablonie: fe_page.html5.
Pozdrawiam
Witam.
Jak wyłączyć w szablonach zamianę kodu & na &?
Wyświetlany kod javascript nie może być wykonany po tej zmianie.
Contao w wersji 3.4.4, a kod osadzam w szablonie: fe_page.html5.
Pozdrawiam
Osadzam kod php w szablonie który komunikuje się z api a następnie do szablonu jest generowany kod javascript. Za pomocą "echo" wyświetlam go i powinien zostać wykonany. Natomiast w nim jest zamieniany znak "&" na "&", co powoduje problemy. Jak coś moge dać dostęp, bo nie wiem czy lepiej wytłumacze.
Ciężko mi tutaj cokolwiek rozstrzygnąć bez oglądania kodu, ale jeżeli potrzebujesz hotfixu to może poniższy kod wystarczy. Contao sam z siebie raczej nie zamieniłby ampersandów, może robi to jakaś funkcja np. htmlspecialchars()
echo str_replace('&', '&', $buffer);
Codefog - Contao web development
Niestety nie pomogło to rozwiązanie.
Ciężko mi tutaj cokolwiek rozstrzygnąć bez oglądania kodu, ale jeżeli potrzebujesz hotfixu to może poniższy kod wystarczy. Contao sam z siebie raczej nie zamieniłby ampersandów, może robi to jakaś funkcja np. htmlspecialchars()
echo str_replace('&', '&', $buffer);
Dla wszystkich zainteresowanych, Contao generując kod HTML z szablonu (również fe_page) zamienia string " & " na " & " (zwróćcie uwagę na spacje).
https://github.com/c...ore/issues/7684
Codefog - Contao web development
![]() |
Contao →
Instalacja i konfiguracja →
Minifikiacja plików JavaScript do jednego pliku - Contao 3.5.15Rozpoczęte przez sirMAD, 06 Aug 2016 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Wygląd i design →
Czy jest możliwość użycia kilku szablonów mod_article lub ce_text w jednym motywie strony?Rozpoczęte przez r@v, 16 Jun 2012 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Contao →
Instalacja i konfiguracja →
Contao usuwa tagi javascript mimo dodania <script> do dozwolonychRozpoczęte przez stpr, 21 Mar 2012 ![]() |
|
![]() |
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników