Witam
Stworzyłem 3 serwisy na jednej instalacji, wszystko działa prawie jak należy. Wcześniej nie miałem potrzeby z takiego rozwiązania korzystać więc nie za bardzo wiem jak to do końca rozwiązać. A problem jest następujący. Żeby dobrze mi kierowało ruch na odpowiednie domeny z odpowiednie adresu, przypisałem (bo chyba tak trzeba) w Ustawieniach DNS - Nazwa domeny, odpowiednią domenę. I teraz jeśli wpiszę tu adres bez www to z www nie działa przekierowuje mnie na 1 punkt startowy, jesli wpiszę z www, to w drugą stronę, czyli bez www nie działa, bo przekierowuje mnie na pierwszy punkt startowy. Jeśli nic nie wpiszę z automatu i to i to idzie na pierwszy punkt startowy. Co powinienem zrobić aby dobrze działało przekierowanie z www i bez www, czy można (powinno się) to w samym Contao ustawiać czy trzeba na serwerze dodatkowo jakieś przekierowania. Bo ja mam jedną domena na jedną istalację to nie ma problemu, działa z ww i bez www bo punk startowy mam pusty.
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Kilka stron na jednej instalacji a adres z www i bez
Rozpoczęte przez stpr, May 14 2015 08:00
punk startowy kilka stron jedna instalacja www i bez

Najlepsza odpowiedź Kamil, 14 May 2015 - 09:55
Strona nie powinna być dostępna z wielu różnych adresów, bo wyszukiwarki mogą to potraktować jako duplicate content. Powinieneś wybrać jedną wersją i edytować plik .htaccess, który wymusi przekierowanie na odpowiednią wersję - z lub bez "www".
Idź do pełnego postu »
Napisany 14 May 2015 - 08:00

Napisany 14 May 2015 - 09:55

✓ Najlepsza odpowiedź
Strona nie powinna być dostępna z wielu różnych adresów, bo wyszukiwarki mogą to potraktować jako duplicate content. Powinieneś wybrać jedną wersją i edytować plik .htaccess, który wymusi przekierowanie na odpowiednią wersję - z lub bez "www".
Codefog - Contao web development
Napisany 14 May 2015 - 11:19

Dzięki.
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników