Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Isotope 2.3.0-beta1, jak pokazać wartość atrybutu w szablonie?

isotope atrybut szablon

Najlepsza odpowiedź stpr, 01 September 2015 - 19:53

Dopiero od wersji: Isotope eCommerce 2.3.0 stable released, naprawiono błąd, który wyświetlał zamiast etykiety, numer ID i teraz od tej poprawionej wersji, do wyświetlenia etykiety atrybutu w szablonie, przy korzystaniu z opcji: Options Manager, można użyć:

<?php echo $this->generateAttribute(wewnetrzna_nazwa_atrybutu)?>

Sprawdzałem i działa.

Idź do pełnego postu »

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów

Testuję nowy Isotope 2.3.0-beta1 (wersja RC dziwnie u mnie się zachowuje, brak np. dodaj do koszyka mimo włączenia opcji, dlatego beta 1) na Contao 3.5.0.

Do tej pory jak chciałem jakiś atrybut pokazać w szablonie, czy to listy czy czytnika to stosowałem kod, chyba nawet z forum:

<?php echo $this->wewnetrzna_nazwa_atrybutu; ?>

albo

<?php echo $this->raw['wewnetrzna_nazwa_atrybutu']; ?>

W nowej wersji jak tak zrobię dla atrybutu w postaci listy rozwijanej albo pola zaznaczenia to otrzymuje w widoku:

Stana:1:{i:0;s:1:"4";}

a powinno być:

Stan: nowy

Czy w nowej wersji muszę to robić jakoś inaczej, coś się zmieniło w tej kwestii?

P.S. Dodam, że na wersji: 2.3.0-RC1 było to samo, za to jak pisałem nie działało dodatkowo wyświetlanie przycisków: "Dodaj do koszyka" i "Aktualizuj" więc wróciłem do beta.

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Zgłosiłem to supportowi. Możesz również otworzyć ticket na Githubie.

https://github.com/isotope/core/issues

• 0

Codefog - Contao web development

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Odpowiedź od supportu: RC1 nie migruje danych, skrypt migracji zostanie dopiero dodany w RC2/stable.

• 0

Codefog - Contao web development

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów

Wyszła wersja RC2, zaktualizowałem i przeniosło wszystko ładnie. Mam problem tylko z wyświetlaniem atrybutów ale już nie taki jak wcześniej. Używając:

<?php echo $this->wewnetrzna_nazwa_atrybutu; ?>
albo
<?php echo $this->raw['wewnetrzna_nazwa_atrybutu']; ?>

Wyświetla mi numer np. 12, domyślam się, że jest to numer atrybutu, a nie jego wartość. Pewnie coś się zmieniło w kodzie. Czy ktoś wie jak w nowej wersji wyświetlić wartość (etykietę atrybutu), a nie jego ID (numer)?

Dodam, że korzystam z opcji: Options Manager.

• 0

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów
✓  Najlepsza odpowiedź

Dopiero od wersji: Isotope eCommerce 2.3.0 stable released, naprawiono błąd, który wyświetlał zamiast etykiety, numer ID i teraz od tej poprawionej wersji, do wyświetlenia etykiety atrybutu w szablonie, przy korzystaniu z opcji: Options Manager, można użyć:

<?php echo $this->generateAttribute(wewnetrzna_nazwa_atrybutu)?>

Sprawdzałem i działa.

• 0

Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: isotope, atrybut, szablon

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników