Witam...
Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić aby zawartość artykułu zapisywała się w PDF którego strony są obrócone do pozycji poziomej...
Z góry dziękuję i pozdrawiam...
Edit:
Już znalazłem, wystarczy zmienić:
define('PDF_PAGE_ORIENTATION', 'P');
na L
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

PDF - pozioma orientacja strony
Rozpoczęte przez ArturMaly, Jul 14 2009 12:11
Napisany 14 July 2009 - 12:11

Napisany 14 July 2009 - 14:33

Niestety problem nie rozwiązany ponieważ generuje mi się coś takiego:

I nie mogę rozciągnąć zawartości na szerokość całej strony :/

Napisany 15 July 2009 - 19:09

zajrzyj jeszcze tu: /plugins/tcpdf/config/tcpdf_config.phpNiestety problem nie rozwiązany [ciach]

Norbert
Napisany 20 July 2009 - 16:33

Dzięki, poradziłem sobie - ale problem był inny - miałem błąd w kodzie templatki do Catalogu;
A teraz następny problem - nie wiem dlaczego ale tcPDF nie reaguje na CSS'a, oraz rozciąga tabelę na całą szerokość i nadaje każdej kolumnie taką samą szerokość, która jest dla niektórych kolumn za szeroka a dla innych za wąska :/
Jak rozwiązać te problemy?
Dzięki i Pozdro
A teraz następny problem - nie wiem dlaczego ale tcPDF nie reaguje na CSS'a, oraz rozciąga tabelę na całą szerokość i nadaje każdej kolumnie taką samą szerokość, która jest dla niektórych kolumn za szeroka a dla innych za wąska :/
Jak rozwiązać te problemy?
Dzięki i Pozdro
Napisany 23 June 2010 - 10:19

Zrobić CSSa 'print' i wpisać to w ustawieniach.
A ja mam nieco inny problem - mam stronę z formularzem po lewej i treścią (artykuł) po prawej. Jak wygeneruję PDF to niestety wyskakuje mi komunikat o błędzie (Acrobat may not display this page correctly...), a w PDF jest wszystko co w artykule ale bez formularza. Jak wydrukować stronę wraz z formularzem??
Pozdrawiam, siudek.
A ja mam nieco inny problem - mam stronę z formularzem po lewej i treścią (artykuł) po prawej. Jak wygeneruję PDF to niestety wyskakuje mi komunikat o błędzie (Acrobat may not display this page correctly...), a w PDF jest wszystko co w artykule ale bez formularza. Jak wydrukować stronę wraz z formularzem??
Pozdrawiam, siudek.
--
siudek siudkowski
siudek siudkowski
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników