Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

import produktów

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów

Witajcie

Czy ktoś może podpowiedzieć jak wykonać import produktów do isotope. Trudno będzie dodać kilka tysięcy produktów ręcznie.

Pozdrawiam

Andrzej

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Chyba jedyna opcja to napisać własny moduł, który będzie taki import wykonywał:

1. Odczytywał dane produktu

2. Tworzył model Isotope/Model/Product/Standard z tymi danymi i je zapisywał (https://github.com/i...ct/Standard.php)

3. Dodatkowo musisz dla tego modelu skopiować, dostosować i uruchomić różne metody zdefiniowane w oncreate_callback i onsubmit_callback (https://github.com/i...uct.php#L36-L49) oraz save_callback dla poszczególnych pól ( https://github.com/i....php#L418-L421).

4. I wrócić do punktu 1 ;)

• 0

Codefog - Contao web development

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów

No nie jest to pocieszające co napisałeś, Kamilu.... Sądziłem, że ktoś już popełnił taki moduł.

• 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

Taki moduł jest dosyć trudny do zrobienia, a nawet jeśli by ktoś zrobił to i tak prawdopodobnie trzeba by było go dostosować do swoich potrzeb (chociażby ze względu na różne formaty i struktury plików importu).

• 0

Codefog - Contao web development

milbau

milbau

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 170 postów

W jakim formacie masz dane? Robiłem niedawno import produktów.

Chodzi Ci o jednorazowy import?

• 0

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów

W jakim formacie masz dane? Robiłem niedawno import produktów.

Chodzi Ci o jednorazowy import?

Chodzi o wypełnienie sklepu (jednorazowo). Mam dostęp do bazy, więc teoretycznie mogę sobie sformatować dane dowolnie. Chodzi o to, że w contao te dane są rozproszone w kilku tabelach (cena, vat, produkt, kategoria, itd). Nie daję sobie rady z powiązaniem tego.

• 0

milbau

milbau

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 170 postów

Akurat w przypadku importu - to nie był sklep ale raczej katalog produktów - więc nie miałem cen. Były natomiast kategorie. Więc jeśli masz problem z samym importem i wypełnieniem produktu o dane które masz - daj znać to wyciągnę to co potrzeba.

• 0

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników