Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Zabezpieczenie przed kopiowaniem treści

kopiowanie treści zabezpieczenie moduł

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów

Witam. Czy zna ktoś moduł zabezpieczający przed kopiowaniem treści stron. Od razu zaznaczam, że chodzi o moduł, wiem że można to ręcznie zrobić ale mi chodzi o moduł, który zbierałby te najpopularniejsze metody (jak blokada PPM czy zaznaczania tekstu i itp.). Jest coś takiego do Wordpress z tego co czytałem, więc może do Contao też się ktoś spotkał?

• 0

Jacek

Jacek

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 87 postów

Hmm, nie jestem przekonany do czegoś takiego jak blokowanie kopiowania treści.

Bo przecież jeśli to jest kod w html  to i tak, każdy może podglądnąć źródło i z niego skopiować treść.

To nie zadziała zresztą dla przeglądarek tekstowych typu Lynx (http://lynx.browser.org/)

Albo nawet można też zrobić zrzut ekranu a później poddać rozpoznawaniu tekstu z grafiki (np. programem w stylu Recognita).

• 0

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów

Zdaję i zdawałem wcześniej sobie sprawę z tego co napisałeś, pomysł klienta i tyle, a ja chciałem, ze tak powiem na skróty :).

• 0

sido

sido

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaWarszawa

Contao to nie wordpress... nikt nie będzie robił modułu dopusującego tylko kilka linijek JavaScript to szablonu.

Dorzuć te kilka linijek JS do szablonu lub opublikuj w treści strony jako własny moduł HTML.

• 0
Strony internetowe (Contao, joomla, sklepy internetowe, marketing) i wszystko inne co jest związane z internetem. ;)

h2o

h2o

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 99 postów

Te moduły to ściema. Owszem, wymaga trochę czasu dotarcie to źródła np. zdjęcia czy filmu i pobrania go w pełnej jakości. Da się nawet udostępnić treści ze stron, które blokują taką możliwość. Wystarczy pogrzebać w kodzie strony i masz wszystko na tacy. Poza tym w żaden sposób nie zablokujesz printscreena, więc wdrażanie takich rozwiązań jest zwykłą stratą czasu. Najlepszym sposobem na zabezpieczenie treści jest nie publikowanie treści ;-)

• 1

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: kopiowanie treści, zabezpieczenie, moduł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników