Witam,
mam problem: chciałbym zrobić galerię za pomocą modułu Gallery, ale niestety nie wiem jak zrobić, by można było po np. kliknięciu na obrazek (jego nazwę, cokolwiek - to już sobie przerobię) przejść do osobnej strony ze zdjęciem (na której będzie tylko jedno zdjęcie).
A najlepiej jakby można było:
1. Wyświetlić w jedny miejscu kilka galeri (klikamy na jedną i przenosi nas do jakiejś).
2. Wyświetlić na osobnej stronie wszystkie zdjęcia z konkretnej galerii (klikamy na zdjęcie lub opis i przechodzimy dalej).
3. Wyświetlić pojedynczą stronę ze zdjęciem (potrzebna mi osobna strona dla dodania modułu).
Pozdrawiam
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
[gallery] jak zrobić wyświetlanie strony z jednym zdjęciem
Rozpoczęty przez andrzej, sty 07 2010 12:19
Napisano 07 stycznia 2010 - 15:58
Albo przerobić moduł, albo:1. Wyświetlić w jedny miejscu kilka galeri (klikamy na jedną i przenosi nas do jakiejś).
- utworzyć kilka modułów galerii
- każdemu modułowi przypisać inny plik szablonu *.tpl
- utworzyć kilka stron, na każdej z nich poszczególna galeria
- każdy plik szablonu zmodyfikować tak, aby przenosił na odpowiednią stronę
Fakt, zachodu z tym jest, dlatego warto rozważyć przerobienie modułu (jeśli znasz się na php).
Modyfikacja pliku szablonu *.tpl.2. Wyświetlić na osobnej stronie wszystkie zdjęcia z konkretnej galerii (klikamy na zdjęcie lub opis i przechodzimy dalej).
Więcej mi do głowy nie przychodzi :roll:
Codefog - Contao web development
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Do góry
Zgłoś