Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

[gallery] jak zrobić wyświetlanie strony z jednym zdjęciem

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

andrzej

andrzej

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 4 postów
Witam,

mam problem: chciałbym zrobić galerię za pomocą modułu Gallery, ale niestety nie wiem jak zrobić, by można było po np. kliknięciu na obrazek (jego nazwę, cokolwiek - to już sobie przerobię) przejść do osobnej strony ze zdjęciem (na której będzie tylko jedno zdjęcie).

A najlepiej jakby można było:
1. Wyświetlić w jedny miejscu kilka galeri (klikamy na jedną i przenosi nas do jakiejś).
2. Wyświetlić na osobnej stronie wszystkie zdjęcia z konkretnej galerii (klikamy na zdjęcie lub opis i przechodzimy dalej).
3. Wyświetlić pojedynczą stronę ze zdjęciem (potrzebna mi osobna strona dla dodania modułu).

Pozdrawiam
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

1. Wyświetlić w jedny miejscu kilka galeri (klikamy na jedną i przenosi nas do jakiejś).

Albo przerobić moduł, albo:
- utworzyć kilka modułów galerii
- każdemu modułowi przypisać inny plik szablonu *.tpl
- utworzyć kilka stron, na każdej z nich poszczególna galeria
- każdy plik szablonu zmodyfikować tak, aby przenosił na odpowiednią stronę
Fakt, zachodu z tym jest, dlatego warto rozważyć przerobienie modułu (jeśli znasz się na php).

2. Wyświetlić na osobnej stronie wszystkie zdjęcia z konkretnej galerii (klikamy na zdjęcie lub opis i przechodzimy dalej).

Modyfikacja pliku szablonu *.tpl.

Więcej mi do głowy nie przychodzi :roll:
  • 0

Codefog - Contao web development

andrzej

andrzej

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 4 postów
Dziękuję barzdzo za pomysł.
  • 0