Myslę o napisaniu modułu Podgląd wydruku dla artykułów zamiast drukuje do pdf ponieważ są nim problemy - brak polskich znaków.
Czy może jednak ktoś nie znalazł czegoś podobnego (co by się nie narobic na próżno) ?
pozdr,
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Printer-friendly version
Rozpoczęty przez mirez, maj 15 2008 12:04
Napisano 15 maja 2008 - 12:51

Hej,
Pracuję w 2.5.8 i u mnie ten problem występuje a chyba niepowinien.
http://www.typolight...pic.php?id=2328
Sprawdzę jeszcze raz.
Pracuję w 2.5.8 i u mnie ten problem występuje a chyba niepowinien.
http://www.typolight...pic.php?id=2328
Sprawdzę jeszcze raz.
Od wersji 2.5.8 już nie będzie problemu z polskimi znakami w plikach pdf. Od tej wersji jest ustawiony jako domyślny generator pdf - TCPDF. A on obsługuje UTF-8.
Przyznaje się bez bicia, że sam tego nie sprawdzałem tylko o tym czytałem.
Napisano 11 stycznia 2010 - 19:24

A mógłbyś mi podpowiedzieć w którym dokładnie pliku? Czy to w katalogu tcpdf? Tam są same pliki php i nie mogłem w nich znaleźć czegoś odpowiedzialnego za wygląd.generator pdf-a masz pzecież w pluginsA jest możliwość formatowania takiego podglądu w formacie PDF? Czy można zastosować jakiś własny szablon, za pomocą styli CSS albo coś?
Napisano 16 kwietnia 2010 - 09:00

Powtórzę zapytanie, bo rozumiem że generowanie pliku pdf jest poprzez TCPDF, jednak nie rozumiem w którym pliku trzeba dokonać zmian i jakich, aby zmienić wygląd pliku pdf, dodać nagłówek graficzny i stopkę, lub żeby można było ułożyć zawartość za pomocą CSS. Zaglądałem do wszystkich plików i nie wiem jak mam się za to zabrać, czytałem przykłady na stronie tcpdf.org ale nie wiem jak się odnieść do plików z typolight. Za podpowiedź będę wdzięczny. Pozdrawiam
Napisano 17 kwietnia 2010 - 12:57

to ja powtórzę odpowiedź:
... plugins ...
Jeżeli struktura plików i ich zawartość nie wystarcza Ci do odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie, to lepiej zleć to komus kto zrobi to za Ciebie
Zakładam że nie jesteś zbyt biegły w php (a tym bardziej w bibliotece tcpdf) więc tłumaczenie czegoś takiego jak zmiana wyglądu generowanego pdf-a sprowadzi się w efekcie do zrobienia tego za Ciebie
jeżeli upór masz większy niż zakładam to możesz szukać tutoriali do tejrze bliblioteki
ten plugin został ładnie do TL podpięty (generalnie bez żadnych znaczących zmian)
opanujesz blibliotekę=opanujesz funkcjonalność generowania pdf-a w TypoLight
pozdrawiam ciepło
Norbert
... plugins ...
Jeżeli struktura plików i ich zawartość nie wystarcza Ci do odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie, to lepiej zleć to komus kto zrobi to za Ciebie
Zakładam że nie jesteś zbyt biegły w php (a tym bardziej w bibliotece tcpdf) więc tłumaczenie czegoś takiego jak zmiana wyglądu generowanego pdf-a sprowadzi się w efekcie do zrobienia tego za Ciebie
jeżeli upór masz większy niż zakładam to możesz szukać tutoriali do tejrze bliblioteki
ten plugin został ładnie do TL podpięty (generalnie bez żadnych znaczących zmian)
opanujesz blibliotekę=opanujesz funkcjonalność generowania pdf-a w TypoLight
pozdrawiam ciepło
Norbert
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników