Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Komentowanie przez zalogowanych użytkowników
Napisany 02 March 2010 - 02:20

Zauważyłem, że przy dodawaniu komentarzy do newsów przez zalogowanego użytkownika jego dane automatycznie są wpisywane do textboxów jednak można je nadal edytować. W związku z tym użytkownik może podpisać się dowolnymi danymi, wydaje mi się to bez sensu gdyż tracimy informacje, że dany komentarz został dodany przez konkretnego użytkownika. Czy istnieje możliwość konfiguracji z poziomu panelu administratora aby zalogowany użytkownik nie mógł podpisać się innymi danymi, czy jedyną opcją jest edytowanie plików odpowiedzialnych za generowania formularza komentarzy?
Oraz drugie pytanie także związane z komentarzami. Dlaczego w przypadku newsów można ustawić możliwość komentowania tylko po zalogowaniu natomiast moduł komentarzy już takiej opcji nie umożliwia?
Pozdrawiam
Napisany 03 March 2010 - 14:47

Fakt, trochę to dziwne. Zgłoszę to na dev.typolight.org.Zauważyłem, że przy dodawaniu komentarzy do newsów przez zalogowanego użytkownika jego dane automatycznie są wpisywane do textboxów jednak można je nadal edytować. W związku z tym użytkownik może podpisać się dowolnymi danymi, wydaje mi się to bez sensu gdyż tracimy informacje, że dany komentarz został dodany przez konkretnego użytkownika. Czy istnieje możliwość konfiguracji z poziomu panelu administratora aby zalogowany użytkownik nie mógł podpisać się innymi danymi, czy jedyną opcją jest edytowanie plików odpowiedzialnych za generowania formularza komentarzy?
Jedyną opcją tu jest edytowanie plików formularza, a konkretniej plik ce_comments - możesz go utworzyć bezpośrednio z panelu administratora (Templates/Szablony).
Ależ jest taka opcja - utwórz nowy moduł:Oraz drugie pytanie także związane z komentarzami. Dlaczego w przypadku newsów można ustawić możliwość komentowania tylko po zalogowaniu natomiast moduł komentarzy już takiej opcji nie umożliwia?
Codefog - Contao web development
Napisany 04 March 2010 - 19:47

Napisany 04 March 2010 - 20:10

Zalecam aktualizację do 2.8.1, a przynamniej do 2.7.6
http://wiki.typoligh... ... tualizacja
Napisany 07 March 2010 - 12:48

Jako że Leo odmówił dodania tej funkcjonalności, napisałem minitutorial jak to zrobić:Fakt, trochę to dziwne. Zgłoszę to na dev.typolight.org.
Zauważyłem, że przy dodawaniu komentarzy do newsów przez zalogowanego użytkownika jego dane automatycznie są wpisywane do textboxów jednak można je nadal edytować. W związku z tym użytkownik może podpisać się dowolnymi danymi, wydaje mi się to bez sensu gdyż tracimy informacje, że dany komentarz został dodany przez konkretnego użytkownika. Czy istnieje możliwość konfiguracji z poziomu panelu administratora aby zalogowany użytkownik nie mógł podpisać się innymi danymi, czy jedyną opcją jest edytowanie plików odpowiedzialnych za generowania formularza komentarzy?
1. Z panelu admina ([Układ] > Szablony) tworzymy dwa szablony modułów: mod_newsreader.tpl i ce_comments.tpl
2. W mod_newsreader znajdujemy
<span class="syntaxdefault"><?php echo $this</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">fields</span><span class="syntaxkeyword">[</span><span class="syntaxstring">'name'</span><span class="syntaxkeyword">]-></span><span class="syntaxdefault">generateWithError</span><span class="syntaxkeyword">();</span><span class="syntaxdefault"> ?></span>i wiersz wyżej (31) podmieniamy na
<span class="syntaxhtml"><div class="widget"<span class="syntaxdefault"><?php if</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">FE_USER_LOGGED_IN</span><span class="syntaxkeyword">):</span><span class="syntaxdefault"> ?></span> style="display:none"<span class="syntaxdefault"><?php endif</span><span class="syntaxkeyword">;</span><span class="syntaxdefault"> ?></span>></span>3. To samo robimy z ce_comments, ale tym razem podmieniamy wiersz 21.
Nie jest to mega bezpieczne rozwiązanie, ale inne wymaga interwencji w kod źródłowy modułu. Jeśli chcecie mogę napisać co i jak.
Napisany 18 April 2010 - 23:52

Nie jest to mega bezpieczne rozwiązanie, ale inne wymaga interwencji w kod źródłowy modułu. Jeśli chcecie mogę napisać co i jak.
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale z powodu innych obowiązków musiałem porzucić rozgryzanie typolight.
Jeżeli jest taka możliwość to chętni poznam to lepsze rozwiązanie dotyczące problemu.
Napisany 19 April 2010 - 19:22

<span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxcomment">// Form fields</span><span class="syntaxdefault"> $arrFields </span><span class="syntaxkeyword">=</span><span class="syntaxdefault"> array </span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'email'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> array </span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'name'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'email'</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'label'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $GLOBALS</span><span class="syntaxkeyword">[</span><span class="syntaxstring">'TL_LANG'</span><span class="syntaxkeyword">][</span><span class="syntaxstring">'MSC'</span><span class="syntaxkeyword">][</span><span class="syntaxstring">'com_email'</span><span class="syntaxkeyword">],</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'value'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $this</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">User</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">email</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'inputType'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'text'</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'eval'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> array</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxstring">'rgxp'</span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxstring">'email'</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'mandatory'</span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault">true</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'maxlength'</span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault">128</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'decodeEntities'</span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault">true</span><span class="syntaxkeyword">)</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">),</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'website'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> array </span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'name'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'website'</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'label'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $GLOBALS</span><span class="syntaxkeyword">[</span><span class="syntaxstring">'TL_LANG'</span><span class="syntaxkeyword">][</span><span class="syntaxstring">'MSC'</span><span class="syntaxkeyword">][</span><span class="syntaxstring">'com_website'</span><span class="syntaxkeyword">],</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'inputType'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'text'</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'eval'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> array</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxstring">'rgxp'</span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxstring">'url'</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'maxlength'</span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault">128</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'decodeEntities'</span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault">true</span><span class="syntaxkeyword">)</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">)</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">);</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxcomment">// Hide name field for logged in users</span><span class="syntaxdefault"> if </span><span class="syntaxkeyword">(!</span><span class="syntaxdefault">FE_USER_LOGGED_IN</span><span class="syntaxkeyword">)</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">{</span><span class="syntaxdefault"> $arrFields</span><span class="syntaxkeyword">[</span><span class="syntaxstring">'name'</span><span class="syntaxkeyword">]</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=</span><span class="syntaxdefault"> array </span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'name'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'name'</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'label'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $GLOBALS</span><span class="syntaxkeyword">[</span><span class="syntaxstring">'TL_LANG'</span><span class="syntaxkeyword">][</span><span class="syntaxstring">'MSC'</span><span class="syntaxkeyword">][</span><span class="syntaxstring">'com_name'</span><span class="syntaxkeyword">],</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'inputType'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'text'</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'eval'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> array</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxstring">'mandatory'</span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault">true</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'maxlength'</span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault">64</span><span class="syntaxkeyword">)</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">);</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">}</span><span class="syntaxdefault"> </span>oraz linie 256+
<span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxcomment">// Prepare the record</span><span class="syntaxdefault"> $arrSet </span><span class="syntaxkeyword">=</span><span class="syntaxdefault"> array </span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'source'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $strSource</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'parent'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $intParent</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'tstamp'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $time</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxcomment">//'name' => $arrWidgets['name']->value,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'email'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $arrWidgets</span><span class="syntaxkeyword">[</span><span class="syntaxstring">'email'</span><span class="syntaxkeyword">]-></span><span class="syntaxdefault">value</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'website'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $strWebsite</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'comment'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $this</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">convertLineFeeds</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">$strComment</span><span class="syntaxkeyword">),</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'ip'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $this</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">Environment</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">ip</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'date'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> $time</span><span class="syntaxkeyword">,</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">'published'</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=></span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">$objConfig</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">moderate </span><span class="syntaxkeyword">?</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">''</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">:</span><span class="syntaxdefault"> 1</span><span class="syntaxkeyword">)</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">);</span><span class="syntaxdefault"> $arrSet</span><span class="syntaxkeyword">[</span><span class="syntaxstring">'name'</span><span class="syntaxkeyword">]</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">=</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">(!</span><span class="syntaxdefault">FE_USER_LOGGED_IN</span><span class="syntaxkeyword">)</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">?</span><span class="syntaxdefault"> $arrWidgets</span><span class="syntaxkeyword">[</span><span class="syntaxstring">'name'</span><span class="syntaxkeyword">]-></span><span class="syntaxdefault">value </span><span class="syntaxkeyword">:</span><span class="syntaxdefault"> trim</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">$this</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">User</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">firstname </span><span class="syntaxkeyword">.</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">' '</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxkeyword">.</span><span class="syntaxdefault"> $this</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">User</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">lastname</span><span class="syntaxkeyword">);</span><span class="syntaxdefault"> </span>
Caly kod tutaj: http://pastebin.org/159512
Musisz liczyć się z tym, że przy następnej aktualizacji pliki zostaną nadpisane.
Napisany 23 April 2010 - 23:41

Jednak widzę, że typolight ma większy problem, tzn. tabela z użytkownikami i komentarzami nie jest w żaden sposób powiązana więc komentarze są "oderwane" od użytkowników. Jeżeli użytkownik edytuje swój profil to dane w wcześniejszych komentarzach pozostaną niezmienione.
Napisany 24 April 2010 - 10:24

Nie wiadomo czemu, moduł komentarzy zamiast do bazy wstawić id użytkownika, wstawia jego imię i nazwisko w trakcie wysłania komentarza. Może to ficzer zwiększający szybkość pracy TYPOlight?Jednak widzę, że typolight ma większy problem, tzn. tabela z użytkownikami i komentarzami nie jest w żaden sposób powiązana więc komentarze są "oderwane" od użytkowników. Jeżeli użytkownik edytuje swój profil to dane w wcześniejszych komentarzach pozostaną niezmienione.
Ciekawi mnie również dlaczego MyISAM jest lepszym wyborem dla TYPOlight niż InnoDB. Może ktoś potrafi na to odpowiedzieć?
Napisany 27 April 2010 - 18:00

Nie wiadomo czemu, moduł komentarzy zamiast do bazy wstawić id użytkownika, wstawia jego imię i nazwisko w trakcie wysłania komentarza. Może to ficzer zwiększający szybkość pracy TYPOlight?
Nie znam jeszcze na tyle Typolight, ale nie wydaje mi się aby to był duży problem wydajnościowy w końcu to tylko złączenie 2 tabel w bazie danych.
Przeglądałem jeszcze listę rozszerzeń i znalazłem dodatek xtended_comments, który pozwala mi. na wyświetlanie avatarów użytkownika i wprowadza częściowe powiązanie tabeli komentarzy i użytkowników. Teraz już pewnie wystarczy tylko sprawdzać przy wyświetlaniu komentarzy czy id jest różne od 0 i pobrać dane użytkownika zamiast danych wprowadzonych w komentarzach.
Mam jeszcze Kamil do Ciebie pytanie, przeglądałem twój blog i zauważyłem, że masz komentarze z avatarami, korzystałeś z dodatku xtended_comments, czy jest to Twoje autorskie rozwiązanie?
Napisany 27 April 2010 - 18:04

Nie wiadomo czemu, moduł komentarzy zamiast do bazy wstawić id użytkownika, wstawia jego imię i nazwisko w trakcie wysłania komentarza. Może to ficzer zwiększający szybkość pracy TYPOlight?
Nie znam jeszcze na tyle Typolight, ale nie wydaje mi się aby to był duży problem wydajnościowy w końcu to tylko złączenie 2 tabel w bazie danych.
Przeglądałem jeszcze listę rozszerzeń i znalazłem dodatek xtended_comments, który pozwala mi. na wyświetlanie avatarów użytkownika i wprowadza częściowe powiązanie tabeli komentarzy i użytkowników. Teraz już pewnie wystarczy tylko sprawdzać przy wyświetlaniu komentarzy czy id jest różne od 0 i pobrać dane użytkownika zamiast danych wprowadzonych w komentarzach.
Mam jeszcze Kamil do Ciebie pytanie, przeglądałem twój blog i zauważyłem, że masz komentarze z avatarami, korzystałeś z dodatku xtended_comments, czy jest to Twoje autorskie rozwiązanie?
komentarze oddzielone od tabel odwiedzających to pomysł słuszny
Nie chciałbym żeby zmieniały się podpisy w każdym komentarzu bo uzytkownik wpisał sobie coś w "stopce"
to nie forum!!!
inna sprawa że w przypadku użytkowników zalogowanych można by odebrać im mozliwość poprawiania
tylko w sumie niby czemu skoro niezalogowany może wpisać co chce "z palca"
reasumując: podpowiedzi dla zalogowanych są dobre, jak ktoś chce to przeciez schowa sobie te pola przy wyświetlaniu zalogowanym i będzie zadowolony
a tak na marginesie, to pytania do Kamila (choć niewątpliwie ciekawe) możesz zadawać na PM, czyz nie!?
Napisany 27 April 2010 - 18:29

komentarze oddzielone od tabel odwiedzających to pomysł słuszny
Nie chciałbym żeby zmieniały się podpisy w każdym komentarzu bo uzytkownik wpisał sobie coś w "stopce"
to nie forum!!!
inna sprawa że w przypadku użytkowników zalogowanych można by odebrać im mozliwość poprawiania
Ale nie chodzi mi o możliwość poprawiania i edytowania treści komentarza, chodzi mi o taką sytuację, że zalogowany użytkownik zmienia w profilu np. adres strony www, i adres automatycznie zmienia się we wszystkich komentarzach napisanych przez tego użytkownika.
reasumując: podpowiedzi dla zalogowanych są dobre, jak ktoś chce to przeciez schowa sobie te pola przy wyświetlaniu zalogowanym i będzie zadowolony
To już kwestia kto jakiej funkcjonalności potrzebuje w danej realizacji
a tak na marginesie, to pytania do Kamila (choć niewątpliwie ciekawe) możesz zadawać na PM, czyz nie!?
Zadałem je tutaj ponieważ nie jest to pytanie "czysto prywatne" i sposób rozwiązania problemu może być pomocny w przyszłości także dla innych użytkowników, którzy będą potrzebować takiej funkcjonalności.
Napisany 27 April 2010 - 20:54

Napisany 27 April 2010 - 21:35

Akurat mój blog jest oparty na Worpdressie
Jeśli chciałbyś umieścić avatary obok komentarzy, to musisz zainstalować moduł Avatars. Niedługo napiszę jak to zrobić, bo dzisiaj wydaje mi się, że trzeba zmodyfikować controller jakiegoś modułu.
Avatary przy komentarzach udało mi się wyświetlić, należało zainstalować rozszerzenia Avatars, wpomniane xtended_comments oraz opcjonalnie pomocne gravatar i x_avatarresizer. Problem to, że xtended_comments nie działa z komentarzami eventów.
Napisany 29 April 2010 - 16:10

no i ja właśnie o tymkomentarze oddzielone od tabel odwiedzających to pomysł słuszny
to nie forum!!!
Ale nie chodzi mi o możliwość poprawiania i edytowania treści komentarza, chodzi mi o taką sytuację, że zalogowany użytkownik zmienia w profilu np. adres strony www, i adres automatycznie zmienia się we wszystkich komentarzach napisanych przez tego użytkownika.reasumując: podpowiedzi dla zalogowanych są dobre, jak ktoś chce to przeciez schowa sobie te pola przy wyświetlaniu zalogowanym i będzie zadowolony
chciałbyś żeby zmieniały się podpisy w komentarzach wpisanych w ciągu ostatnich 4 lat tylko dlatego że zmianiam adres strony www
ja uważam ten pomysł za niedorzeczny
takie rozwiązanie jest preferowane przy formach dyskusyjnych i nazywa się stopka (przypominam pojedyncze tekstowe pole)
rozwiązanie to doprowadza do handlu zawartością stopek, utrudnieniach w indeksowaniu przez wyszukiwarki itp.
ja jestem zwolennikiem rozwiązania opartego na rozdzielności tabel i nieedytowania informacji o osobach komentujących z poziomu tychże osób zbiorczo.
Jak tak funkcjonalność jest Ci potrzebna można ją łatwo przecież dopisać w formie modułu do TL
Sam idealnie odpowiedziałeś
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników