Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

SOAP i home.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy
Czy kto z Was ma jakie instalacje TL na home.pl? A jeli tak to czy działa Wam "Extension catalog" oraz "Extension manager"?
Sprawdzałem na dwóch instalacjach i nie mogę się dostać do tych modułów - mimo, że wcześniej działały bez problemu i to od dawna. W obu przypadkach cały czas dostaje komunikat błędu:
CRASH: PHP segmentation violation at SoapClient() in /system/modules/rep_client/RepositoryBackendModule.php line 137
Jeśli macie jakieś instalacje na home.pl to zobaczcie jak to się u Was zachowuje i dajcie znać.
  • 0

motorola

motorola

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 85 postów
ja mam na homie - instalowalem przedwczoraj jakies extensiony... dzis moge bezproblemu tam wejsc i przegladac je sobie...

a co mowi typolight-check ?
  • 0

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy

a co mowi typolight-check ?

No właśnie typolight-check cały na zielono i z hasłem "You should be able to use the TYPOlight extension repository". No ale dalej nie działa. Ale mam pewien trop i raczej wina jest po stronie home.pl Znalazłem gościa, który miał to samo na home.pl i mu to naprawili tzn. na maszynie gdzie ma swoją stronę co nie znaczy że wszędzie. Gość podesłał mi kopie swojego mailingu z home.pl. I w najbliższym czasie do nich napisze.
  • 0

motorola

motorola

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 85 postów
o shiet, to niezle.

myslalem ze te maszyny maja jakos zmasteryzowane - ze kazda ma taka sama konfiguracje.
Jeju, ten home to amatorka, ale szkoda ze tego typo check nie wykrywa ;/
  • 0

motorola

motorola

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 85 postów
ja dzis zaobserwowalem problemy z aktualizacja w bazie danych, albo to bardzo dlugo trwa, albo po prostu sie nie wykonuje. Kliknam na przycisk Update/aktualizuj i nic sie nie dzieje.

Aby obejsc problem wgrywania/odinstalowania jakichs repo, musialem recznie to robic kopiujac query i wklejajac je do phpMyAdmin.

na serwerach nazwy, nie mialem takich problemow. home suxx
  • 0

sido

sido

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaWarszawa
niestety home.pl nadaje się tylko do małych firmowych lub personalnych stronek... jeśli komuś zależy na profesjonalnym, lub nawet odpowiednim hostingu to nie polecałbym korzystać z hostingu w home.pl
  • 0
Strony internetowe (Contao, joomla, sklepy internetowe, marketing) i wszystko inne co jest związane z internetem. ;)

krystiank

krystiank

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 1 postów
U siebie też zauważyłem ten problem, nawet nie wiem kiedy się pojawił bo bardzo rzadko klikam w panelu w te opcje.
Po zgłoszeniu tego do home.pl problem rozwiązali po paru godzinach.

sido
Lepszego polskiego hostingu wg mnie nie ma :)
  • 0

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy

Po zgłoszeniu tego do home.pl problem rozwiązali po paru godzinach.

O, w końcu dobre wieści! Czyli z tego widać że się da. A podałeś komunikat błędu czy jak z nimi gadałeś?
  • 0

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy
Spieszę poinformować, że po zgłoszeniu też mi to poprawili w ok. 2 godz.
  • 0

sido

sido

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaWarszawa
a ja na niektóre zgłoszenia serwisowe do home dostaję odpowiedź: "...niestety nie możemy zmienić konfiguracji serwera. Zapraszamy do skorzystania z oferty serwerów dedykowanych". Generalnie pewnie każdego to czeka, jeśli stronka zaliczy xxxx odwiedzin dziennie. ;(
  • 0
Strony internetowe (Contao, joomla, sklepy internetowe, marketing) i wszystko inne co jest związane z internetem. ;)

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy

a ja na niektóre zgłoszenia serwisowe do home dostaję odpowiedź: "...niestety nie możemy zmienić konfiguracji serwera. Zapraszamy do skorzystania z oferty serwerów dedykowanych". Generalnie pewnie każdego to czeka, jeśli stronka zaliczy xxxx odwiedzin dziennie. ;(

Tzn. jeśli masz faktycznie duży ruch na stronie lub koncie to to jest ich normalne działanie... a nuż się skusisz :D
Ale chyba dedyka to bym zapodał sobie na OVH chyba najlepsza relacja jakości do ceny. No ale to niestety kosztuje...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników