Witam wszystkich. Właśnie kolega poprosił mnie o stworzenie strony o pewnej funkcjonalności. W związku z tym, że przymierzam się od jakiegoś czasu do TL to może czas w końcu zrobić to na tym CMS'ie.
Niestety nie bardzo mogę poradzić sobie z tym jakie moduły doinstalować i użyć żeby uzyskać taką funkcjonalność.
Głównym "produktem" strony są projekty graficzne/video. W panelu administracyjnym musi być możliwość dodania projektów.
Jeden projekt może należeć do wielu kategorii. Projekt musi mieć swoją nazwę, opis oraz dołączone grafiki, lub video (importowane z portali typu vimeo czy youtube).
Opis projektu jest w 2 językach. Nazwa jest jedna oryginalna.
Na stronie projektów wyświetlają się kategorie projektów oraz lista projektów(jedna wybrana grafika oraz nazwa) z danej kategorii.
Na stronie głównej znajdują się 3 najnowsze prace(wybrana grafika z projektu) oraz slider z losowymi projektami(wybrana grafika z projektu) którą można przewijać strzałkami i co kilka sekund zmienia się sama(js)
Zupełnie nie mogę się odnaleźć w tych modułach. Ma ktoś jakieś sugestie.
Pozdrawiam
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Dobór komponentów do strony
Rozpoczęty przez webpracownia, cze 11 2010 18:24
Napisano 12 czerwca 2010 - 15:40

Póki co przy tutorialach nie mam problemu z catalogiem. Jednak pojawił się problem którego nie było (po instalacji rozszerzonego calatlog) na TL 2.8.1 PL
Kiedy wchodzę w strukturę stron i chcę dodać nową, wyedytować istniejącą dostaję błąd
Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 40 bytes)
in/system/functions.php on line 137
zmieniałem też php.ini ilość pamięci na 64MB i nie pomogło. Co dziwne przed dodanie catalog, dodałem strony bez problemu.
Wszystko stoi naserwerze progreso, czyli php 5 chodzi tam jako CGI z boku obok PHP4 jednak mam zaznaczoną obsługę PHP5 naturalnie.
Kiedy wchodzę w strukturę stron i chcę dodać nową, wyedytować istniejącą dostaję błąd
Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 40 bytes)
in/system/functions.php on line 137
zmieniałem też php.ini ilość pamięci na 64MB i nie pomogło. Co dziwne przed dodanie catalog, dodałem strony bez problemu.
Wszystko stoi naserwerze progreso, czyli php 5 chodzi tam jako CGI z boku obok PHP4 jednak mam zaznaczoną obsługę PHP5 naturalnie.
Napisano 12 czerwca 2010 - 21:27

Niestety obawiam się, że ma to związek z rozszerzeniem. Ale nie catalog_ext a translation.
Pytanie z jakim innym rozszerzeniem mogę spokojnie zrobić stronę x języczną? Najlepiej żeby pozwalało ono tłumaczyć po prostu zmienne a nie pisanie osobnej strony w każdym języku. Oczywiście najlepiej żeby to rozszerzenie/lub inne współpracowało także z catalog_ext
Ponieważ do tego składa się changelanguage.
Pytanie z jakim innym rozszerzeniem mogę spokojnie zrobić stronę x języczną? Najlepiej żeby pozwalało ono tłumaczyć po prostu zmienne a nie pisanie osobnej strony w każdym języku. Oczywiście najlepiej żeby to rozszerzenie/lub inne współpracowało także z catalog_ext
Ponieważ do tego składa się changelanguage.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników