Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Dobór komponentów do strony

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

webpracownia

webpracownia

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 4 postów
Witam wszystkich. Właśnie kolega poprosił mnie o stworzenie strony o pewnej funkcjonalności. W związku z tym, że przymierzam się od jakiegoś czasu do TL to może czas w końcu zrobić to na tym CMS'ie.

Niestety nie bardzo mogę poradzić sobie z tym jakie moduły doinstalować i użyć żeby uzyskać taką funkcjonalność.

Głównym "produktem" strony są projekty graficzne/video. W panelu administracyjnym musi być możliwość dodania projektów.

Jeden projekt może należeć do wielu kategorii. Projekt musi mieć swoją nazwę, opis oraz dołączone grafiki, lub video (importowane z portali typu vimeo czy youtube).

Opis projektu jest w 2 językach. Nazwa jest jedna oryginalna.

Na stronie projektów wyświetlają się kategorie projektów oraz lista projektów(jedna wybrana grafika oraz nazwa) z danej kategorii.

Na stronie głównej znajdują się 3 najnowsze prace(wybrana grafika z projektu) oraz slider z losowymi projektami(wybrana grafika z projektu) którą można przewijać strzałkami i co kilka sekund zmienia się sama(js)

Zupełnie nie mogę się odnaleźć w tych modułach. Ma ktoś jakieś sugestie.

Pozdrawiam
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Zainstaluj sobie moduł Catalog, który w 101% zaspokoi twoje potrzeby ;)
Co prawda jest z nim trochę zabawy, ale efekty są tego warte.
  • 0

Codefog - Contao web development

webpracownia

webpracownia

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 4 postów
Dzięki za odpowiedź. Po "penetracji" katalogu rozszerzeń zainstalowałem ten moduł i kilka innych. Najwyżej ich nie wykorzystam.

Pobawię się z catalog. Zobaczymy efekty.
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Na początku Catalog jest trudny w obsłudze. Jak coś to pisz na forum, postaramy się pomóc.
  • 0

Codefog - Contao web development

webpracownia

webpracownia

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 4 postów
Póki co przy tutorialach nie mam problemu z catalogiem. Jednak pojawił się problem którego nie było (po instalacji rozszerzonego calatlog) na TL 2.8.1 PL

Kiedy wchodzę w strukturę stron i chcę dodać nową, wyedytować istniejącą dostaję błąd

Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 40 bytes)
in/system/functions.php on line 137

zmieniałem też php.ini ilość pamięci na 64MB i nie pomogło. Co dziwne przed dodanie catalog, dodałem strony bez problemu.

Wszystko stoi naserwerze progreso, czyli php 5 chodzi tam jako CGI z boku obok PHP4 jednak mam zaznaczoną obsługę PHP5 naturalnie.
  • 0

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy

Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 40 bytes)
in/system/functions.php on line 137

To chyba jednak nie błąd instalacji ale coś na serwerze, choć ja z progreso nie mam problemów.
  • 0

webpracownia

webpracownia

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 4 postów
Niestety obawiam się, że ma to związek z rozszerzeniem. Ale nie catalog_ext a translation.

Pytanie z jakim innym rozszerzeniem mogę spokojnie zrobić stronę x języczną? Najlepiej żeby pozwalało ono tłumaczyć po prostu zmienne a nie pisanie osobnej strony w każdym języku. Oczywiście najlepiej żeby to rozszerzenie/lub inne współpracowało także z catalog_ext

Ponieważ do tego składa się changelanguage.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników