Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

przekazywanie zmiennych

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

lakitu

lakitu

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 6 postów
Mam na stronie opis wybranego produktu z Catalogu z linkiem "zapytaj o ten produkt". Chciałbym żeby ten link prowadził do formularza, który identyfikowałby ten produkt np. po nazwie. I tu zaczyna się mój problem. W jaki sposób przekazać zmienną (nazwę produktu) do formularza na innej stronie :?: A może jest inny sposób na to :?:
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Albo za pomocą tablicy $_GET - poszczególne parametry możesz odczytać za pomocą:
<span class="syntaxhtml"><span class="syntaxdefault"><?php $this</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">Input</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">get</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxstring">'tu_parametr'</span><span class="syntaxkeyword">); </span><span class="syntaxdefault">?></span></span>
albo za pomocą sesji. Chociaż wydaje mi się, że pierwsze wyjście jest lepsze.
  • 0

Codefog - Contao web development

lakitu

lakitu

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 6 postów
Na początku zastanawiałem się jak podliknować kod PHP do formularza, znalazłem taką templatkę form_hidden.tpl i tam dodałem Twój kod. Teraz działa jak należy.
Dzięki, o to chodziło.
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów

Na początku zastanawiałem się jak podliknować kod PHP do formularza, znalazłem taką templatkę form_hidden.tpl i tam dodałem Twój kod.

Nigdy, ale to nigdy nie edytuj oryginalnych templatek Contao.

Skopiuj wybraną templatkę do katalogu /templates, i tam ją edytuj. Oryginalna (/system/modules/MODUL/templates) ma pozostać nienaruszona!

Dlaczego? Bo przy następnej aktualizacji, wszystko oprócz katalogów /templates i /tl_files zostanie nadpisane!
  • 0

lakitu

lakitu

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 6 postów
Nie no oczywiście. Wiem, że zmiany wprowadza się na kopiach templatki oryginalnej..
Ostatnio myślałem, że mój problem został rozwiązany. Ale jednak nie.
Ten kod
<?php $this->Input->get('tu_parametr'); ?>
podpiąłem do pola input hidden w templatce form_hidden.tpl, mając nadzieję, że na maila dostanę wartość z geta. Niestety nie dostaję tych danych :(
Podpięcie na stałe takiego kodu (do testu)
<input id="ctrl_2" type="text" name="produkt" value="<?php echo $this->Input->get('Product_name'); ?>">
również nie pomaga. Wygląda na to, że musiał bym dodać osobne pole w formularzu (nie w templatce na sztwyno) z value="wartość z geta". Tylko jak to zrobić, bo w polu 'wartość domyślna' nie można wpisać kodu php :?:
W jaki sposób TL wie, które pola input ma wysyłać mailem :?:
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
Wątpię żeby to się udało, ale spróbuj zainstalować http://www.contao.or... ... 39.en.html i wtedy w BE w polu value daj {{get::zmienna}}
  • 0

lakitu

lakitu

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 6 postów
A jednak się udało. Dzięki
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników