Witam Drogich forumowiczów!
Mam problem/pytanie
Moja strona w TYPOlight jest sztywna (tzn. nie rozciąga się) i wszystko było by dobrze tylko na jednej podstronie zawartość wykracza poza ramy strony, gdyby strona była elastyczna to by się pod względem zawartości - rozciągnęła, ale że tak nie jest to miałem nadzieje, że pojawi się automatycznie suwak, a tu lipa.
Czegoś nie zaznaczyłem w edycji artykułu? może jakiś moduł trzeba dograć?
Z góry dziękuję za okazaną pomoc!
Pozdr 8)
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Suwak
Rozpoczęte przez Grzesiu, Jul 28 2010 22:20
Napisany 28 July 2010 - 22:20

Napisany 29 July 2010 - 10:30

Cześć
Możesz wstawić link do strony lub zrzut ekranu ?
Możesz wstawić link do strony lub zrzut ekranu ?
Napisany 29 July 2010 - 10:41

Napisany 29 July 2010 - 11:00

spróbuj dać za
lub
Napisany 29 July 2010 - 11:22

Rozwiązanie podawane przez BuU powinno pomóc. Ale...
Stronę masz źle pociętą. Przy takim projekcie graficznym spokojnie mogłaby się wydłużać. Dodanie overflow:scroll; spowoduje, że będą dwa paski przewijania. Przez co utrudnisz przeglądanie strony.
Stronę masz źle pociętą. Przy takim projekcie graficznym spokojnie mogłaby się wydłużać. Dodanie overflow:scroll; spowoduje, że będą dwa paski przewijania. Przez co utrudnisz przeglądanie strony.
Napisany 29 July 2010 - 11:34

@BuU Dzięki działa!
@spin80 Rzeczywiście pojawiły się dwa paski - jeszcze to dopracuje.
Czy źle pocięta nie wydaję mi się, kwestia gustu, ja tam nie lubię jak strona się rozciąga w nieskończoność, a przy niskich rozdzielczościach ekranu przewijanie całej strony to porażka :shock:
Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pomoc!
Uważam temat za zamknięty.
Pozdr 8)
@spin80 Rzeczywiście pojawiły się dwa paski - jeszcze to dopracuje.
Czy źle pocięta nie wydaję mi się, kwestia gustu, ja tam nie lubię jak strona się rozciąga w nieskończoność, a przy niskich rozdzielczościach ekranu przewijanie całej strony to porażka :shock:
Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pomoc!
Uważam temat za zamknięty.
Pozdr 8)
Napisany 31 July 2010 - 15:00

Yo nie kwestia gustu a użyteczności, i tak tą strone trzeba przewijać ale teraz trzeba to robić dwa razy o_0, a uwierz mi nie wszyscy od razu zauważą szary pasek przewijania na szarym tle, nie każ użytkownikom myśleć, to nie wyjdzie Ci na dobre...Czy źle pocięta nie wydaję mi się, kwestia gustu, ja tam nie lubię jak strona się rozciąga w nieskończoność, a przy niskich rozdzielczościach ekranu przewijanie całej strony to porażka :shock:
Pozdr 8)
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników