Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Live Update ID za 10 zł / rok?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
23 odpowiedzi na ten temat

kretschi

kretschi

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 25 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaUlm | Germany
jezeli zmieniasz tylko wyglad > czyli nazwapliku.tpl to powinienes robic to za pomoca modulu "templates". otrzymujesz wtedy kopie odpowiedniej templatki ktora dowolnie sobie zmieniesz i ktora zostaje w folderze "templates" ktory nie jest ruszany przez "live update". do kazdego modulu dolanczane sa .tpl pliki ktore w ten sposob mozna sobie dowolnie zmieniac.

jezeli zmieniasz sam core-code, to niestety budujesz sobie "fork" systemu i nie jest on wtedy nadawalny na "live update".

slyszalem (bo nie jestem programista php), ze kod tworcy TL jest bardzo dobry (OOP) i nie jestem w stanie powiedziec co i jak nie bedzie dzialalo kiedy sie pewne zeczy po zmienia.

tak na marginesie pragne przypomniec (gdzies widzialem w tych tutaj podanych witrynach: np. tu: http://kkfoto.pl/index.php/start.html) ze niestety zapominacie o zeczy bardzo waznej: fe_page.tpl ma w sobie komentarz html:
<!--

This website is powered by TYPOlight :: open source web content management system
	TYPOlight was developed by Leo Feyer (leo@typolight.org) :: released under GNU/LGPL
	Visit the project website http://www.typolight.org for more information

//-->
ktory MUSI byc podany - nie wolno go wywalic i gdzies indziej jakas mala wzmianka zamienic. taka jest licencja i wydaje mi sie ze kto ma z tym jakis problem, to powinien sobie kupic licencje komercyjna.

kretschi
  • 0

starr

starr

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 31 postów
Właśnie miałem okazję przetestowania funkcji Live Update ID w praktyce. Aktualizacja z 2.6.0 na 2.6.1 wykonała się bezproblemowo. Warto więc było zainwestować te 10 zł.
  • 0

casi

casi

Nowy na forum

• Zarejestrowani
  • Pip
  • 6 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaWarszawa
PS. czy to jeszcze aktualne? :>
  • 0

Crass