witam, otwieram dyskusje nt narzedzi jakie wykorzystujecie przy tworzeniu kodu.
absolutnym standardem chyba sa pluginy do ff:
- firebug
- measure it
- seo quake
FTP:
- fillezilla
php:
- netbeans
- notepad++
SQL:
- Heidi SQL client
a wy z czego korzystacie?
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

narzedzia deweloperskie, czyli czym sie wspagacie
Rozpoczęte przez motorola, Oct 26 2010 16:43
Napisany 26 October 2010 - 16:43

Napisany 26 October 2010 - 18:36

Ciekawy temat 
Do mniejszych projektów Notepad++, do większych Netbeans. Klient FTPa to SmartFTP, a do obslugi SQL stary dobry phpMyAdmin.
Co do FF to wyżej wspomniane i jeszcze Colorzilla
Jako że sporo koduję i praktycznie nie odrywam rąk od klawiatury, to mam zainstalowany jeszcze programik Launchy - zajebista sprawa.

Do mniejszych projektów Notepad++, do większych Netbeans. Klient FTPa to SmartFTP, a do obslugi SQL stary dobry phpMyAdmin.
Co do FF to wyżej wspomniane i jeszcze Colorzilla

Jako że sporo koduję i praktycznie nie odrywam rąk od klawiatury, to mam zainstalowany jeszcze programik Launchy - zajebista sprawa.
Codefog - Contao web development
Napisany 26 October 2010 - 19:18

Firefox plus podane już wcześniej dodatki.
Jeśli chodzi o PC to notepad++ (webstrom też jest przyjemny ale niestety na javie)
Na Macu Coda
Na obu systemach ftp: Filezilla, sql: Navicat
Jeśli chodzi o PC to notepad++ (webstrom też jest przyjemny ale niestety na javie)
Na Macu Coda
Na obu systemach ftp: Filezilla, sql: Navicat
Napisany 27 October 2010 - 23:24

- Podstawa wszelkich prac to Notepad++ +pluginy, bez których nie da się już pracować.
- FF +Firebug, +Colorzilla, +FireShot, +Session Manager (przydaje się przy pracy z wieloma projektami na raz), +Web Developer... i + jeszcze kilka rzadziej używanych.
- WinSCP
- WampServer, do lokalnych testów
- phpmyadmin, chyba ciągle jestem przy nim z przyzwyczajenia, bo i tak w zupełności mi wystarczał, ale od dziś zaczynam testować Heidi SQL client, dzięki motorola. I powiem, że ze starych przyzwyczajeń do phpmyadmina, brakowało mi tego, aby mieć otwartych kila okienek do poleceń SQL, bo chyba można mieć tylko jedno. Ale phpmyadmin i tak jest podstawową sprawą ze względu na to, że w większości przypadków, klienci mają dostęp do mysql tylko przez niego.
- AIMP2 + słuchawki
- FF +Firebug, +Colorzilla, +FireShot, +Session Manager (przydaje się przy pracy z wieloma projektami na raz), +Web Developer... i + jeszcze kilka rzadziej używanych.
- WinSCP
- WampServer, do lokalnych testów
- phpmyadmin, chyba ciągle jestem przy nim z przyzwyczajenia, bo i tak w zupełności mi wystarczał, ale od dziś zaczynam testować Heidi SQL client, dzięki motorola. I powiem, że ze starych przyzwyczajeń do phpmyadmina, brakowało mi tego, aby mieć otwartych kila okienek do poleceń SQL, bo chyba można mieć tylko jedno. Ale phpmyadmin i tak jest podstawową sprawą ze względu na to, że w większości przypadków, klienci mają dostęp do mysql tylko przez niego.
- AIMP2 + słuchawki

Strony internetowe (Contao, joomla, sklepy internetowe, marketing) i wszystko inne co jest związane z internetem.

Napisany 28 October 2010 - 17:06

A jakich pluginów używasz? I jakiego stylu? Ja z autopsji polecę Twilight, znany bodaj również z Macowskiego softu.- Podstawa wszelkich prac to Notepad++ +pluginy, bez których nie da się już pracować.
Korzystacie w swoich projektach z jakiegoś systemu kontroli wersji? SVN? GIT?
Codefog - Contao web development
1 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników