Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

narzedzia deweloperskie, czyli czym sie wspagacie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

motorola

motorola

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 85 postów
witam, otwieram dyskusje nt narzedzi jakie wykorzystujecie przy tworzeniu kodu.

absolutnym standardem chyba sa pluginy do ff:
- firebug
- measure it
- seo quake

FTP:
- fillezilla

php:
- netbeans
- notepad++

SQL:
- Heidi SQL client

a wy z czego korzystacie?
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Ciekawy temat :)

Do mniejszych projektów Notepad++, do większych Netbeans. Klient FTPa to SmartFTP, a do obslugi SQL stary dobry phpMyAdmin.

Co do FF to wyżej wspomniane i jeszcze Colorzilla :)

Jako że sporo koduję i praktycznie nie odrywam rąk od klawiatury, to mam zainstalowany jeszcze programik Launchy - zajebista sprawa.
  • 0

Codefog - Contao web development

qrczak

qrczak

Ekspert

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPipPip
  • 415 postów
  • LokalizacjaŻuławy
Firefox plus podane już wcześniej dodatki.
Jeśli chodzi o PC to notepad++ (webstrom też jest przyjemny ale niestety na javie)
Na Macu Coda

Na obu systemach ftp: Filezilla, sql: Navicat
  • 0

sido

sido

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
  • LokalizacjaWarszawa
- Podstawa wszelkich prac to Notepad++ +pluginy, bez których nie da się już pracować.
- FF +Firebug, +Colorzilla, +FireShot, +Session Manager (przydaje się przy pracy z wieloma projektami na raz), +Web Developer... i + jeszcze kilka rzadziej używanych.
- WinSCP
- WampServer, do lokalnych testów
- phpmyadmin, chyba ciągle jestem przy nim z przyzwyczajenia, bo i tak w zupełności mi wystarczał, ale od dziś zaczynam testować Heidi SQL client, dzięki motorola. I powiem, że ze starych przyzwyczajeń do phpmyadmina, brakowało mi tego, aby mieć otwartych kila okienek do poleceń SQL, bo chyba można mieć tylko jedno. Ale phpmyadmin i tak jest podstawową sprawą ze względu na to, że w większości przypadków, klienci mają dostęp do mysql tylko przez niego.
- AIMP2 + słuchawki ;)
  • 0
Strony internetowe (Contao, joomla, sklepy internetowe, marketing) i wszystko inne co jest związane z internetem. ;)

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

- Podstawa wszelkich prac to Notepad++ +pluginy, bez których nie da się już pracować.

A jakich pluginów używasz? I jakiego stylu? Ja z autopsji polecę Twilight, znany bodaj również z Macowskiego softu.

Korzystacie w swoich projektach z jakiegoś systemu kontroli wersji? SVN? GIT?
  • 0

Codefog - Contao web development

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników