Witam,
Mam problem z modułem kalenarz na : http://mfk.studiois.com.pl/
Przy odświeżaniu stronki data kalendarza czasami zmienia się na inną niż na datę teraźniejszego dnia. Czy ktoś się już spotkał z takim problemem ? Dziękuję za pomoc.
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

moduł kalendarz
Rozpoczęty przez maciekd, maj 04 2011 21:03
Napisano 19 maja 2011 - 08:22

Przetestowane Maćku na kilku przeglądarkach i objawów nie zauważyłem, możesz cos bliżej o problemie? Nie spotkalismy sie u siebie z czyms podobnym
Pozdrawiam
Norbert
Pozdrawiam
Norbert
Napisano 23 maja 2011 - 09:10

a jakaś prawidłowość? przeskakuje na datę zawierającą wydarzenie? pokazuje konkretny miesiąc? przeskakuje przy kilkukrotnym odświerzeniu tej samej strony? problem dotyczy konkretnej przeglądarki? jakieś konkrety, choćby z pozoru nieznaczące poproszę, inaczej "wiążesz nam ręce"
Pozdrawiam
Norbert
Pozdrawiam
Norbert
Napisano 23 maja 2011 - 16:26

Konkretnie, to nie przeskakuje na jakieś daty związane z wydarzeniami, zmienia datę przy odświerzaniu strony lub po przejściu na jakąś podstronę. http://mfk.studiois..../repertuar.html wyświetla mi styczeń 2033. Przeglądarka nie ma znaczenia, problem występuje na wszystkich na których prubowałem...
Maciek
Napisano 26 maja 2011 - 18:47

A no kombinowałem :oops: a oto i mój kod :
<table cellpadding="10" cellspacing="10" class="minicalendar comforta-norm" summary="Calendar"> <thead> <tr> <th align="left" class="head previous"><a href="<?php echo $this->prevHref; ?>" title="<?php echo $this->prevTitle; ?>"> <- </a></th> <th colspan="5" align="center" class="head current"><?php echo $this->current; ?></th> <th align="right" class="head next"><a href="<?php echo $this->nextHref; ?>" title="<?php echo $this->nextTitle; ?>"> -> </a></th> </tr> <tr> <?php foreach ($this->days as $i=>$day): ?> <th class="label<?php if ($i == 0 || $i == 6) echo ' weekend'; ?>"><?php echo utf8_substr($day, 0, 2); ?></th> <?php endforeach; ?> </tr> </thead> <tbody> <?php foreach ($this->weeks as $class=>$week): ?> <tr class="<?php echo $class; ?>"> <?php foreach ($week as $day): ?> <?php if ($day['href']): ?> <td class="<?php echo $day['class']; ?>"><a href="<?php echo $day['href']; ?>" title="<?php echo $day['title']; ?>"><?php echo $day['label']; ?></a></td> <?php else: ?> <td class="<?php echo $day['class']; ?>"><?php echo $day['label']; ?></td> <?php endif; ?> <?php endforeach; ?> </tr> <?php endforeach; ?> </tbody> </table>pozdrawiam
Maciek
Napisano 27 maja 2011 - 09:23

No nie, tu wszystko wygląda w porządku. Jeśli nie modyfikowałeś kodu jakiegokolwiek pliku z /systems/modules/calendar/ to nie wiem co jest grane. Spróbuj zaktualizować Contao do najnowszej wersji, może gdzieś po drodze był taki przypadek i został rozwiązany.
Codefog - Contao web development
Napisano 29 maja 2011 - 10:49

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników