Pytanie: mam kilka domen, chcę, żeby po wpisaniu którejkolwiek z nich pojawiała się ta sama (moja) strona. Czy to się robi w cms, czy gdzie indziej?
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Dodawanie domeny
Rozpoczęty przez Gośka, lip 18 2011 10:28
Napisano 18 lipca 2011 - 16:03

musisz w ramach konta hostingowego ustawić by każda z tych domen wskazywała na katalog w którym zainstalowałaś contaoPytanie: mam kilka domen, chcę, żeby po wpisaniu którejkolwiek z nich pojawiała się ta sama (moja) strona. Czy to się robi w cms, czy gdzie indziej?
potem będziesz mogła już w contao zdecydować co robić z ruchem
jeśli nie wpiszesz w konfiguracji nazwy domeny to ta sama zawartośc zostanie wyświetlona dla każdej domeny

Powodzenia
Norbert
PS. @Gosiu podawaj proszę więcej informacji dotyczących problemu (w tym wypadku hosting, przykładowe domeny) to uzyskasz szybką i trafną odpowiedź

Napisano 18 lipca 2011 - 20:49

Duplikowanie treści pod różnymi domenami na jednym adresie IP nie jest dobrym pomysłem...
Strony internetowe (Contao, joomla, sklepy internetowe, marketing) i wszystko inne co jest związane z internetem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników