Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Isotope - cena z podatkiem / Rezerwacja pokoi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

ArturMaly

ArturMaly

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 62 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaKolonia
Cześć,
Mam pytanie do wszystkich użytkowników rozszerzenia Isotope - gdzie można ustawić żeby ceny były już cenami z podatkiem?
Znalazłem w manualu że powinna być taka opcja w Klasach podatku ale niestety nie widzę jej :/

I mam dodatkowe pytanie czy realizował ktoś do contao system rezerwacji pokoi, z sprawdzaniem czy dany pokój jest wolny, rezerwacja w zakresach dat, blokowanie pokoi, złożenie rezerwacji i płatność??

Z góry dzięki za pomoc.
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

I mam dodatkowe pytanie czy realizował ktoś do contao system rezerwacji pokoi, z sprawdzaniem czy dany pokój jest wolny, rezerwacja w zakresach dat, blokowanie pokoi, złożenie rezerwacji i płatność??

Ja jestem na ukończeniu takiego systemu, ale nie jest on oparty na Isotope.
  • 0

Codefog - Contao web development

ArturMaly

ArturMaly

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 62 postów
  • LokalizacjaKolonia
A mógłbyś napisać coś więcej?
Kiedy planujesz ukończyć?
I najważniejsze czy będziesz udostępniać? ;)
  • 0

milbau

milbau

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 170 postów

Mam pytanie do wszystkich użytkowników rozszerzenia Isotope - gdzie można ustawić żeby ceny były już cenami z podatkiem?

No właśnie głowię się nad tym samym - jakby udało Ci się znaleźć - napisz, jak znajdę też dam znać:)
Ja konkretnie na stronie z produktem chcę pokazać brutto, ale w koszyku i podsumowaniu już normalnie czyli netto i podliczenie z podatkiem.
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • LokalizacjaLidzbark Warminski

A mógłbyś napisać coś więcej?
Kiedy planujesz ukończyć?
I najważniejsze czy będziesz udostępniać? ;)

W zasadzie to nie wiem co więcej mogę o nim napisać. Kombajn i tyle :) Na jego podstawie powstał również inny system, ale o tym na razie tajemnica.

Mam nadzieję, że koniec prac nastąpi bardzo niedługo, bo czeka masa innych projektów. Udostępniać póki co nie planuję, choć rozważam sprzedaż w przyszłości. Wiem, że tutaj jest jakiś system http://www.synergie-...vation-RDV.html, ale śmiem twierdzić że do mojego to on się nawet nie umywa :)
  • 0

Codefog - Contao web development

maciekd

maciekd

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 129 postów

W zasadzie to nie wiem co więcej mogę o nim napisać. Kombajn i tyle :) Na jego podstawie powstał również inny system, ale o tym na razie tajemnica.

Mam nadzieję, że koniec prac nastąpi bardzo niedługo, bo czeka masa innych projektów. Udostępniać póki co nie planuję, choć rozważam sprzedaż w przyszłości. Wiem, że tutaj jest jakiś system http://www.synergie-...vation-RDV.html, ale śmiem twierdzić że do mojego to on się nawet nie umywa :)

Pytałe się ich o cenę tego systemu. Tanio nie jest, zażyczyli sobie 250euro :angry: :angry: Tak że udostępniaj swój system jaknajszybciej, i po lepszej cenie jeśli to możliwe :D :D
  • 0
Maciek

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów
Nie będę zakładał nowego postu, a odpowiedzi nie widziałem. Znalazł ktoś jak w isotope zrobić aby w sklepie wyświetlały się ceny brutto?
  • 0

BuU

BuU

Bywalec

• Zarejestrowani
  • PipPip
  • 29 postów
Jeśli dobrze pamiętam to w 'Konfiguracja' -> 'Klasy podatku' masz opcje 'Stawka podatkowa zawarta w cenie produktu' jesli wcześniej skonfigurowałeś 'Stawke podatku' np 23% to ją to ustawiasz 'w cenie' i podajesz w systemie ceny brutto i tak samo będą się one wyświetlały.
  • 0

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów
Dzięki zadziałało, chociaż wydaje mi się że sprawdzałem wcześniej tą opcję, mam wrażenie, że coś jest nie tak czasami z cachem isotope, bo po wyczyszczeniu i odświeżeniu strony jakoś nie widzę zmian, muszę np. edytować moduł i zapisać albo coś takiego i wtedy dopiero jest dobrze i widać zmiany.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników