Chciałem zrobić taki mechanizm aby w zależności o wybranej opcji z pola select pojawiały się odpowiednie pary pól <input type="text">. Tzn wybieram z listy pozycję 1 pokazuję się 2 pola typu text, wybieram 2 pozycję pokazują się m 4 pola itd. Doszedłem do tego jak to zrobić, gdy jest checkbox np. addFile. Definicja subpalettes w przypadku checkboxa działa elegancko. Pojawiają się nowe pola bez przeładowywania, lecz nie mogę tego efektu osiągnąć przy polu select. A może da się zrobić przez podpięcie skryptu javascript pod zdarzenie onChange dla pola select. Ale jak podpiąć taki skrypt??
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Jak zrobić subpalety dla pola select w backendzie?
Rozpoczęty przez Jaro_27, sie 19 2011 14:53
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Do góry
Zgłoś