Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Jakie rozszerzenie dla E-mail marketingu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

Jaro_27

Jaro_27

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 60 postów
Witam,
Czy znacie może jakieś rozszerzenie w Typolight do realizacji e-mail marketingu. Chodzi mi o coś bardziej zaawansowanego niż moduł Newsletter. Coś z funkcjonalnością systemu Inis. Głównie chodzi o statystyki wysyłania maili, tworzenie szablonów newsletterów, tworzenie grup adresatów itd.

Pozdrawiam,
Jarek
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Jedyne o czym słyszałem, to integracja z Mailchimp'em http://www.contao.or...0000009.en.html. Wkrótce spod moich palców pojawi się podobne rozszerzenie dla CampaignMonitor.
  • 0

Codefog - Contao web development

Jaro_27

Jaro_27

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 60 postów
Co pozwala robić to rozszerzenie? Stworzyłem moduł typu Mailchimp Subscribeform i podpiąłem pod szablon, ale żadnego formularza na stronie nie wiedzę :). Za ile mniej więcej planujesz wdrożyć swoje rozszerzenie??
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Z tego co pobieżnie wyczytałem, to rozszerzenie dodaje formularz zapisywania/wypisywania się z newslettera obsługiwanego przez Mailchimp. Czyli musisz mieć konto na Mailchimpie, żeby ten moduł w ogóle miał rację bytu.

Prace zaczynam od 7go września, tak ustaliłem z klientem. Portwają pewnie tydzień lub dwa.
  • 0

Codefog - Contao web development

Jaro_27

Jaro_27

Doświadczony

• Zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 60 postów
A czy można z Typolitgha wysłać newsletter, ale tak żebym wiedział, czy mail doszedł do klienta i czy on go otworzył. Czyli wyobrażam sobie to tak, że musiałoby w momencie otworzenia maila iść takie potwierdzenia zwrotne. Czy coś takiego da się zrobić, aby monitorować wysyłkę.

Użytkownik Jaro_27 edytował ten post 05 września 2011 - 16:26

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników