Witam,
Czy znacie może jakieś rozszerzenie w Typolight do realizacji e-mail marketingu. Chodzi mi o coś bardziej zaawansowanego niż moduł Newsletter. Coś z funkcjonalnością systemu Inis. Głównie chodzi o statystyki wysyłania maili, tworzenie szablonów newsletterów, tworzenie grup adresatów itd.
Pozdrawiam,
Jarek
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

Jakie rozszerzenie dla E-mail marketingu?
Rozpoczęty przez Jaro_27, sie 31 2011 22:30
Napisano 01 września 2011 - 08:42

Jedyne o czym słyszałem, to integracja z Mailchimp'em http://www.contao.or...0000009.en.html. Wkrótce spod moich palców pojawi się podobne rozszerzenie dla CampaignMonitor.
Codefog - Contao web development
Napisano 01 września 2011 - 20:37

Z tego co pobieżnie wyczytałem, to rozszerzenie dodaje formularz zapisywania/wypisywania się z newslettera obsługiwanego przez Mailchimp. Czyli musisz mieć konto na Mailchimpie, żeby ten moduł w ogóle miał rację bytu.
Prace zaczynam od 7go września, tak ustaliłem z klientem. Portwają pewnie tydzień lub dwa.
Prace zaczynam od 7go września, tak ustaliłem z klientem. Portwają pewnie tydzień lub dwa.
Codefog - Contao web development
Napisano 05 września 2011 - 13:27

A czy można z Typolitgha wysłać newsletter, ale tak żebym wiedział, czy mail doszedł do klienta i czy on go otworzył. Czyli wyobrażam sobie to tak, że musiałoby w momencie otworzenia maila iść takie potwierdzenia zwrotne. Czy coś takiego da się zrobić, aby monitorować wysyłkę.
Użytkownik Jaro_27 edytował ten post 05 września 2011 - 16:26
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników