Witajcie
Potrzebuję zrobić scrollbar taki jak jest w nowej wersji googleDocs. Oczywiście znalazłem kilka przykładów w sieci, ale pojawia się problem z samym Mootools. Mam podpięty jakiś skrypt nawigacyjny na stronie i jak podpinam scrollbar to wszystko przestaje działać. Co robić?
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
scrollbar
Rozpoczęte przez gutenbergus, Oct 11 2011 14:24
Napisany 11 October 2011 - 14:24
Napisany 11 October 2011 - 17:16
Masz rację przepraszam, pisałem w pośpiechu i popłochu...Podaj chociaż jakiś link do strony albo kod, chyba, że mamy się tego domyślić?
Chciałem teraz wrzucić to na serwer, by Wam zaprezentować i... DZIAŁA! Ale na serwerze lokalnym gdzie tworzę stronę - nie działa. Ot takie dziwadło.
Link podaję, nie żeby się chwalić, lecz zaprezentować współpracę skryptów w mootools
równocześnie działający slidshow w banerze, fade podczas rozwijania menu i scrollbar w newsach.
http://dev.firlet.com/hotelediament
Nie zmienia to faktu, że lokalnie nie działa fade w menu po włączeniu scrollBara - to był główny powód mojego posta.
Komentarze mile widziane
A przy okazji, to bardzo duża strona (ponad 100) podstron. Planowane są 4 wersje językowe. Nie liczę na to, że będą lustrzane. Ponawiam więc zapytanie o, w miarę bezproblemowe, tworzenie wersji językowych. Przymierzałem się do sugerowanego rozszerzenia changelanguage, ale przy przewidywanych 400 podstronach to może być "mało wydajne". Macie jakieś sugestie
Pozdrawiam wszystkich - Andrzej
Napisany 11 October 2011 - 18:30
Może i changelanguage jest mało wydajny, ale to chyba jak na razie jedyna metoda na wielojęzyczność. Fajnie mają zrobioną wielojęzyczność w Isotope, bo bezpośrednio w driverze DC. Gdy zapytałem się dlaczego nie zaimplementują tego we wszystkich modułach, to powiedzieli, że nie da rady ze względu na strukturę np. tl_content. Nie powiem konkretnie dlaczego i co jest nie halo w strukturze, bo sam tego nie wiem...
Codefog - Contao web development
1 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Wróć do góry
Raportuj