Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

scrollbar

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów
Witajcie

Potrzebuję zrobić scrollbar taki jak jest w nowej wersji googleDocs. Oczywiście znalazłem kilka przykładów w sieci, ale pojawia się problem z samym Mootools. Mam podpięty jakiś skrypt nawigacyjny na stronie i jak podpinam scrollbar to wszystko przestaje działać. Co robić?
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Podaj chociaż jakiś link do strony albo kod, chyba, że mamy się tego domyślić? :)
  • 0

Codefog - Contao web development

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów

Podaj chociaż jakiś link do strony albo kod, chyba, że mamy się tego domyślić? :)

Masz rację przepraszam, pisałem w pośpiechu i popłochu...

Chciałem teraz wrzucić to na serwer, by Wam zaprezentować i... DZIAŁA! Ale na serwerze lokalnym gdzie tworzę stronę - nie działa. Ot takie dziwadło.
Link podaję, nie żeby się chwalić, lecz zaprezentować współpracę skryptów w mootools
równocześnie działający slidshow w banerze, fade podczas rozwijania menu i scrollbar w newsach.

http://dev.firlet.com/hotelediament

Nie zmienia to faktu, że lokalnie nie działa fade w menu po włączeniu scrollBara - to był główny powód mojego posta.
Komentarze mile widziane ;)

A przy okazji, to bardzo duża strona (ponad 100) podstron. Planowane są 4 wersje językowe. Nie liczę na to, że będą lustrzane. Ponawiam więc zapytanie o, w miarę bezproblemowe, tworzenie wersji językowych. Przymierzałem się do sugerowanego rozszerzenia changelanguage, ale przy przewidywanych 400 podstronach to może być "mało wydajne". Macie jakieś sugestie

Pozdrawiam wszystkich - Andrzej
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1 538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
Może i changelanguage jest mało wydajny, ale to chyba jak na razie jedyna metoda na wielojęzyczność. Fajnie mają zrobioną wielojęzyczność w Isotope, bo bezpośrednio w driverze DC. Gdy zapytałem się dlaczego nie zaimplementują tego we wszystkich modułach, to powiedzieli, że nie da rady ze względu na strukturę np. tl_content. Nie powiem konkretnie dlaczego i co jest nie halo w strukturze, bo sam tego nie wiem...
  • 0

Codefog - Contao web development

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników