Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

następny element menu

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów
Witajcie. Pomóżcie proszę w następującej kwestii. Dopiero stawiam pierwsze kroki więc nie wiem nawet, czy dobrze to obmyślam, ale: muszę zrobić przyciski na każdej wyświetlanej stronie kierujące do poprzedniego i następnego elementu w menu (tylko jeden poziom zagłębienia).
1. powinienem stworzyć plik php w katalogu template i dolinkowć go do mojego modułu używając {{file::myNav.php}}
2. w pliku myNav.php powinienem umieścić detekcję miejsca w nawigacji gdzie jestem, czyli sprawdzić w jakiejś tablicy wartość isActive
3. w tablicy wszystkich podstron wygrzebać poprzedni i następny.

Ale utknąłem na podstawowej rzeczy. Jak podłączyć te wszystkie dane do pliku myNav.php. ?
  • 0

Kamil

Kamil

Contao ambassador

• Administratorzy
  • 1538 postów
  • Strona www:zobacz
  • LokalizacjaLidzbark Warminski
A sprawdzałeś wbudowany moduł Book navigation? :)
  • 0

Codefog - Contao web development

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów

A sprawdzałeś wbudowany moduł Book navigation? :)

no faktycznie :D, dzięki za podpowiedź. Powiedz jeszcze jak zmodyfikować szablon bo jak go kopiuję do katalogu templates to jakoś nie działa (w module booknav nie ma możliwości wybrania innego szablonu).
  • 0

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów
pospieszyłem się z pytaniem, ale jedno jest pewne - nie można zmienić nazwy tego rozszerzenia. Sprawa zamknięta - dzięki za pomoc.
  • 0

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników