content elements zapisuje swoje ustawienia w tl_content w odpowiednim polu (polach).
Jak to pobrać?
mam zapytanie "select a from b where id=?"
i zamiast tego pytajnika jak podstawić wartość zapisaną w tl_content?
Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!

ustawienia z content elements
Rozpoczęty przez gutenbergus, lis 09 2011 03:52
Napisano 09 listopada 2011 - 08:20

Napisano 09 listopada 2011 - 11:12

W pliku modułu (ModuleHD_oferty_specjalne_lister.php) jest takie coś:
Jeśli $intID podana jest wprost tak jak w kodzie to wszystko działa ok, ale ja chcę pobrać wartość która znajduje się w tabeli tl_content w kolumnie HD_lister.
jeśli podstawię $this->HD_lister to nie działa.... $this->get('HD_lister') też nie działa, ale to zapewne ma pobrać wartość przesyłaną getem (albo się mylę). No za cholerę nie mogę tego znaleźć.
$intID = 10; $objOferty = $this->Database->prepare(' SELECT tl_HD_oferty.id as id, tl_HD_oferty.title as title, tl_HD_oferty.tresc as tresc, tl_HD_oferty.shortcut as shortcut, tl_HD_oferty.imgBig as imgBig, tl_HD_oferty.imgSmall as imgSmall, tl_HD_hotele.hotel as hotelName, tl_HD_kategorie.category as kategorie FROM tl_HD_oferty, tl_HD_hotele, tl_HD_kategorie WHERE tl_HD_hotele.id = tl_HD_oferty.hotel and tl_HD_oferty.hotel=? and tl_HD_oferty.category = tl_HD_kategorie.id ORDER BY tl_HD_oferty.tstamp DESC ') -> execute($intID);
Jeśli $intID podana jest wprost tak jak w kodzie to wszystko działa ok, ale ja chcę pobrać wartość która znajduje się w tabeli tl_content w kolumnie HD_lister.
jeśli podstawię $this->HD_lister to nie działa.... $this->get('HD_lister') też nie działa, ale to zapewne ma pobrać wartość przesyłaną getem (albo się mylę). No za cholerę nie mogę tego znaleźć.
Napisano 09 listopada 2011 - 13:08

Nawiązując do plików podaych w poprzednim wątku, wartość pola HD_lister nie zapisuje się w bazie, gdyż nie ma swojego w pola w config/database.sql:
CREATE TABLE `tl_content` ( `HD_lister` int(10) unsigned NOT NULL default '0' ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;I pokaż pliki DCA dla tl_content.
Codefog - Contao web development
Napisano 10 listopada 2011 - 13:58

Dzięki Kamilu za wszelką pomoc. Jakoś dałem radę... Jeszcze jedno pytanie odnośnie tego oczka, które można włączyć lub wyłączyć. Idąc za sugestią z twojego tutoriala skopiowałem dwie funkcje toggleIcon() oraz toggleVisibility() z newsów. No i nie zapisuje. Oczko już reaguje na dane z bazy ale nie zapisuje ich zmian. Prawda jest taka, że nie bardzo wiem jak to dostosować.
Powiedz, czy jest jakaś dokumentacja, gdzie można znaleźć zebrane w jedno miejsce wszystkie metody, dostępne atrybuty itd?
w załączeniu plik DCA
Powiedz, czy jest jakaś dokumentacja, gdzie można znaleźć zebrane w jedno miejsce wszystkie metody, dostępne atrybuty itd?
w załączeniu plik DCA
Załączone pliki
Napisano 10 listopada 2011 - 16:44

Dokumentacja jest dostępna pod tym adresem http://www.contao.or...pers-guide.html. Ale najlepszym źródłem wiedzy są moduły, a w szczególności newsy.
Co do twojego pliku: spróbuj usunąć/zakomentować linię 220 i 248. Jeszcze jedna uwaga, eval pól start i stop powinien wyglądać tak (dla wersji Contao 2.10+):
Co do twojego pliku: spróbuj usunąć/zakomentować linię 220 i 248. Jeszcze jedna uwaga, eval pól start i stop powinien wyglądać tak (dla wersji Contao 2.10+):
'eval' => array('rgxp'=>'date', 'datepicker'=>true, 'tl_class'=>'w50')
Napisano 10 listopada 2011 - 19:58

Jak zwykle... Działa!!! Kamil dziękuję bardzoDokumentacja jest dostępna pod tym adresem http://www.contao.or...pers-guide.html. Ale najlepszym źródłem wiedzy są moduły, a w szczególności newsy.
'eval' => array('rgxp'=>'date', 'datepicker'=>true, 'tl_class'=>'w50')
Co do twojej sugestii dot. datepicker; zmiana zapisu spowodowała, że nie działa w 2.9.5. Czy to oznacza, że nie będzie kompatybilnie? Nie mam 2.10, żeby przetestować. Swoją drogą, przesiadacie się na 2.10? Wiele modułów nie jest kompatybilnych...
Napisano 10 listopada 2011 - 20:02

Tak, właśnie to jest różnica między wersją 2.9.x a 2.10. Dlatego jeśli jesteś na 2.9.5 to użyj swojego kodu, tylko weź słowo date w pojedynczy cudzysłów, bo z tego co widziałem to stało gołe i wesołe.
Ja nowe serwisy tworzę już na 2.10 (a niedługo 2.11), z rozszerzeń trzecich raczej nie korzystam. Trzeba iść z duchem czasu, bo jak to mówią - kto stoi ten się cofa
Ja nowe serwisy tworzę już na 2.10 (a niedługo 2.11), z rozszerzeń trzecich raczej nie korzystam. Trzeba iść z duchem czasu, bo jak to mówią - kto stoi ten się cofa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników