Skocz do zawartości

Witamy na polskim forum Contao
Zarejestruj się teraz, aby skorzystać ze wszystkich funkcji forum. Kiedy się zalogujesz, będziesz mógł tworzyć tematy, pisać posty, rozdawać punkty reputacji, korzystać z prywatnych wiadomości i zarządzać swoim profilem. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się - w przeciwnym wypadku zarejestruj się już teraz!
Zdjęcie

Własne divy w szablonie problem z sekcjami main i right

divy szablon własne

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów
Witam. dodałem zgodnie ze wskazówkami na forum własne divy do szablonu. Po dodaniu 2 divów do sekcji main wszystko grało, problem pojawia się gdy dodaję kolejne divy z tym, że do sekcji right. Po dodaniu kolejnego 3 divu (ogólnie 3,a 1 dla sekcji right) cała sekcja main przechodzi mi w kodzie strony do sekcji right i wszystko przesuwa się w prawo, gdy usunę ten div z sekcji right i zostają tylko divy dla sekcji main, wszystko wraca do porządku, czyli main przestaje należeć do sekcji right, sprawdzałem firebugiem stąd wiem, że całe main przeskakuje do right. Nie wiem czy coś robię źle, wiem, że mogę to dodać w inny sposób do szablonu ale wolałbym w ten. Poniżej zamieszczam 2 obrazki pierwszy przed dodaniem diva do sekcji right i drugi po dodaniu. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam.przed.jpg po.jpg
  • 0

gutenbergus

gutenbergus

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 189 postów
na moje oko to brakuje zamknięcia </div> w którymś miejscu. Podrzuć link tak, żeby był "żywy" kod, to coś poradzimy.
  • 0

stpr

stpr

Znawca

• Zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 134 postów
Dzięki za podpowiedź to wystarczyło, nie miałem wielu możliwości do wypróbowania i się udało. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
  • 0

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników